Yunanistan hakkında

Yunanistan'da geçirilecek birkaç haftalık tatil, sizi bu ülkeye sonsuza dek aşık etmeye yetecektir. Yumuşak iklimi sağlığınız için çok iyi olup mutfağı dünyaca ünlüdür. Eşsiz manzarası, sık çam ormanları ile kaplı sıra dağlar ve masmavi deniz ile güneşli bir günde bir hayli davetkar görünen hasır şemsiyeler dizili karbeyaz plajlarının bir birleşimi olup bütün bu özellikler sadece eksperler için değil, iyi mülklerden anlayan uzmanlar için de oldukça çekicidir.

Yunanistan'daki güncel gayrimenkul fiyatlarının diğer bazı Avrupa ülkelerine kıyasla daha düşük olması Yunanistan'ı sermaye yatırımları için oldukça cazip hale getirmektedir. Ayrıca, burada yaşam standartları örneğin Bulgaristan veya Karadağ'dan çok daha yüksek olup suç oranı ise oldukça düşüktür. Çocuklarınızı konusunda endişelenmenize gerek yoktur; onlar emniyetli bir ortamda büyüyeceklerdir. Güvenlik ve huzur, insanların Yunanistan'da aradığı ve bulduğu birçok şeyden biridir. Yunanistan'da bir dev satın almaya karar verdiğinizde, eski zeytin ağaçları arasında kaybolmuş antik anıtları ve harabeleri, ülkenin, sizin de okul sıralarından hatırladığınız zengin tarihini hatırlamanıza yardımcı olacaktır.



Yunanistan, taşra denilen (uzak bölge anlamına gelir) 13 bölgeden oluşmaktadır. En büyük bölgesi olan Makedonya, ülkenin kuzeyinde bulunmaktadır. Bu taşra bölgeleri de kendi aralarında nom (şehir)lere ayrılır. Bunların toplam sayısı 52'ye tekabül etmektedir. Örneğin, popüler turist bölgesi olan Halkidiki yarımadasında gayrimenkul satın alırsanız, mülkünüz, Selanik şehrine (nom) komşu olan Halkidiki şehrinde bulunuyor olacaktır. İki şehir (nom) de, Makedonya bölgesine aittir.

Yunanistan'ın her bölgesi kendi güzelliği ve zengin tarihine sahiptir. Fakat Yunanistan'da bir mülk sahibi olmak isteyen herkesin bilmesi gereken bir şey vardır:

Yunanistan'da üç ana tipte iklim bulunmaktadır: Akdeniz, ılıman ve alp iklimi. Alp iklimi Kuzeybatı Yunanistan'ın dağlık alanlarında hakimdir. Ilıman iklim doğu ve orta Makedonya'nın tipik iklimidir. Burada yazlar sıcak ve kuru geçerken kış mevsimi ise soğuk ve yağışlı olabilmektedir. Yunan adaları ise Akdeniz iklimi ile kutsanmıştır.

Konum farketmezsizin, mülkünüzü Yunanistan'ın hangi bölgesinde satın alırsanız alın, hava temizliği ile güvenli çevresel şartlardan emin olabilirsiniz.

Ülkede ağır sanayi pek bulunmamakla beraber tarım oldukça gelişmiştir. Yunanistan dünyanın en büyük 3. zeytin üreticisi olup ülkede meyve, hatta pamuk bile yetiştirilmektedir.

Yunanistan aile boyu tatiller için mükemmel bir yerdir. Ülke aile ve çocukları için iyi şarlar sunduğu için birçok insan burada mülk sahibi olmaktadır. Yunanistan'da boşanma oranının çok düşük olduğunu unutmayın, aslında bu oran AB ülkeleri arasında en düşüğüdür. Yunanlar aile değerlerine saygılı olup çocuklara adeta tapar ve yaşlı insanlara hürmet gösterir.

Yunanistan'da sadece iki mega şehir vardır: Atina ve Selanik. Ülkenin nüfusunun yarısı bu iki şehirde yaşamaktadır. Ancak Yunan topraklarının % 90'ı küçük kasaba ve köyler ile kaplıdır. Kanunen binalar 5 kattan daha yüksek yapılmamaktadır. Gökdelenler çoğunlukla ofis ve otellerin kullanımındadır.



Yunanistan'da bir mülk satın alırsanız yaşam süresi beklentiniz artabilir. Bu güneşli ülkede günümüzde kadınlar ortalama 82, erkekler ise 77 yaşına kadar yaşamaktadır.



Yunanlar komşularına saygılıdır ve onların huzurlarını gözetir. Siestanızın keyfini çıkarırken (14,30-17,00) kimse sizi uyandırmaz, fakat bu saatler dışında hislerini gürültülü bir şekilde ifade eden Yunanlara sabır göstermeniz gerekecektir.

Yunanistan'da halk ile iletişim kurmakta zorlanmayacaksınız; hemen hemen herkes İngilizce'yi anlamakta ve konuşmaktadır.

Yunanistan'da mülk satın aldığınızda pazarlık etmekten utanmayın. Pazarlık Yunanistan'ın her yerinde tamamen kabul gören bir olgudur.

Şimdi de yabancı mülk alıcıları tarafından tercih edilen bölgeler hakkında birkaç söz edelim.

 

- Atina

- Doğu ve Batı Attica

Pire

  • Kuzey Yunanistan (Batı, Kuzey ve Doğu Makedonya)

- Halkidiki Yarımadası

- Selanik

- Kavala ve Thassos Adası

- Pieria (Litochoro, Katerini)

- Kastoria

 

  • Orta Yunanistan ve Teselya

- Delphi ve Parnas dağı

- Euboea Adası

- Magnisia ( Volos )

- Kardiza, Larissa

- Meteora Manastırları

  • Epirus

- Sivota

- Arcadia ve Argolida

- Korint

- Laconia ve Messenia

  •   Girit Adası

- Hanya

- Heraklion (Kandiye)

- Lasiti

- Rethymno (Resmo)

  • İyon Adaları

- Kerkira (Korfu)

- Kefalonia

- Lefkada, Zakintos

- Kiklad: Andros, Paros, Milos, Santorini, Mykonos

- Oniki Adalar: Rodos ,Kos



Bülten aboneliği