Olimpik sahilinde gayrimenkul satın alma

Turistler tarafından çok sevilen pitoresk bir Yunan bölgesi olan Pieria Selanik'in güneyinde bulunur.

Olimpik Rivierası olarak da bilinmektedir.

İyi konumu ve düzgün yolları Pieria'yı kolay ulaşılabilen, hatırlanmaya değer bir yer yapar. Antik Yunan tanrılarının görkemli meskeni Olimpos Dağı da burada bulunur.

Günümüzde zengin çeşitli Akdeniz flora ve faunası ile ulusal bir hazine hale gelerek ünlenmiştir. Sanılanın aksine Olimpos tek bir dağ değildir, aksine Makedonya ve Teselya'nın bir dizi bölgesine uzanan bir sıradağdır.

Burası her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilir. Antik Yunan medeniyeti bu bölgede zengin bir kültürel miras bırakmıştır. Doğrudan Olimpos Dağı üzerinde bulunan Dion köyü bu tür yerlerden biridir. Burada Olimpos'un eteklerinden mükemmel bir deniz manzarası ortaya çıkar. Eğer buradan bir mülk satın alacak olursanız bu bölgenin çevresini keşfetmekle kalmayıp yeni ve heyecan verici noktalar bulma fırsatı yakalamış olursunuz.

Katerini, Pieria bölgesinin başkentidir. (Yunanistan standartlarına göre) hayli büyük ve modern bir şehir olup çeşitli iş faaliyetleri ve iyi bir sosyal ve ulaşım altyapısına sahiptir. Katerini'ye her geçen gün artan miktarda gelen turist akını şehrin gelişebilmesine olanak sağlamaktadır; bu yüzden Olimpik Riviera genelinde ve Katerini özelinde bir gayrimenkul satın almak iyi bir yatırım olacaktır.

Küçük ve şirin Litohoro kasabası Olimpos Dağı'nın eteklerinde uzanmaktadır. Bu kasabanın güzelliği onu popüler bir turist destinasyon haline getirmiştir fakat kasaba aynı zamanda geleneklerini korumayı başarmıştır. Kasaba iki kısımdan oluşmaktadır. Bunlardan biri hayat dolu canlı aktivitelere ve çeşitli eğlence noktalarına ev sahipliği yaparken diğeri daha huzurludur. Dar sokaklarında yürüyüp geleneksel eski evlerine hayran kalabilirsiniz. Olimpos Dağı'na tırmanmaya karar verirseniz Litohoro iyi bir başlangıç noktası olacaktır.

Katerini sahili gençler tarafından çok sevilen bir tatil beldesidir. Pieria bölgesinin Ege kıyısında yer almaktadır. Kuzey Yunanistan ve Avrupa'nın her yanından genç insanlar burada güzel bir tatil ve doyumsuz eğlence için gelmektedir. Çok sayıda bar, disko ve kulübü de ziyaretçiler arasında ünlüdür. Gece ve gündüz aktiviteleri dışında Katerini Sahili ziyaretçilerine gelişmiş bir altyapı, muhteşem manzaralar ve kumlu plajlar vaat etmektedir. Bu özellikler bölgeyi Yunan denizine nazır ikinci bir ev almak isteyen müstakbel yatırımcılar arasında gözde bir seçenek yapmaktadır. Ege Denizi'nin tertemiz suları ve yakındaki efsanevi Olimpos Dağı, Pieria ve özellikle Katerini Sahilinde bir gayrimenkul satın almanız için diğer birkaç önemli nedenlerdir.

Katerini Sahili bir dizi kaliteli tenis ve basketbol sahasının yanında bisiklet yollarına da sahiptir.

Belediye meclisi, sahil voleybolu, futbol veya diğer sporlarda kendilerini denemek isteyenler için çeşitli spor aktiviteleri düzenlemektedir. Burada bir karting pisti bile bulunur. Zevk için karting yapabilmenizin yanında isterseniz yerel bir ralliye de katılabilirsiniz. Gördüğünüz gibi Olimpik Riviera'da bir gayrimenkul satın almak, küçük ya da büyük, ailenizin her üyesine mutluluk getirecektir.

Pieria her tür ziyaretçinin en sofistike isteklerine bile karşılık verebilecek eğlence seçenekleri sunmakta ve kendi özel zevklerine göre eğlencesini seçmesinde imkan tanımaktadır. Muhteşem plajları ve tertemiz suyunun keyfini çıkarmayı ya da gece ve gündüz aktivitelerinin ritmine kapılmayı tercih edebilirsiniz.

Leptokaria, Katerini'ye 25km, Selanik'e 92km uzaklıktaki bir başka turistik noktadır. Bu köy eski Yunan geleneklerini ve tipik Avrupa dinginliğini büyülü bir biçimde birleştirir. Buna rağmen hareketli gece hayatı burada da ihmal edilmemektedir. Hesaplı turizm için de burası uygun bir tercihtir. Kafe, taverna ve restoranların fiyatları çok uygundur.

Leptokaria, tren istasyonu olan belki de tek deniz kenarı beldesidir ve gayrimenkul fiyatları burada sadece uygun olmayıp Yunanistan'ın diğer tatil beldesi fiyatlarından çok daha düşüktür.

Platamonas ismindeki küçük köy daha çok doğal cazibesi ve ortaçağ kalesi ile ünlüdür. Çok güzel bir köy olup çok sayıda kafe, bar ve taverna dizili bir deniz kenarı bulunmaktadır. Platamonas plajı yapay bir dalgakıran ile korunmuş haldedir, bu yüzden burada asla büyük dalgalar göremezsiniz, dolayısıyla çocuklar için güvenli bir bölgedir.

Eski Pantheleimonas, Platamonas'tan çok uzakta bulunmayan, Olimpos Dağı eteklerinde konuşlanmış küçük bir dağ köyüdür. Muhteşem bir deniz ve kıyı manzarası bulunmaktadır. Eski Pantheleimonas Pieria'daki en güzel yerlerden biridir. Burada gerçek Yunan ruhunu ve renklerini yaşayabilirsiniz. Otomobil bu köyde çok az bulunur ve sadece yerlilerin kullanmasına izin verilir. Ziyaretçiler ise araçlarını kön dışında park edip köyü yürüyerek keşfetmek durumundadır. Burada bir dizi büyüleyici taverna harika yöresel yemekler sunmaktadır. Tüm bu yemeklerin yöresel olarak yetiştirilen sebze ve etler ile yerinde pişirildiğini de hatırlatmakta fayda vardır.

Ekmek de burada pişirilip fırından taze olarak servis edilir.

Yeni Pantheleimonas Olimpos Dağı'nın eteklerinde başka bir küçük köydür. Bu köy Eski Pantheleimonas'tan büyük ölçüde farklıdır; burada evler, mağazalar tavernalar, hatta kilise bile yakın zamanda inşa edilmiştir ve oldukça yeni görünmektedir. Ölçülü ve huzurlu bir yaşam tarzı seviyorsanız burada bir köy evi satın almak iyi bir seçim olacaktır.

Nei Pori Köyü Katerini'den 43km mesafede, Pieria bölgesinin en güneyinde yer alır. 5km boyunca uzanan muhteşem kumlu plajı ile ünlüdür. Her yıl temizliği nedeniyle AB'nin "Mavi Bayrak" ödülüne layık görülür.

Olympiaki Akti (veya Olimpos Sahili) Katerini'ye 8km uzaklıktaki başka bir köydür. Mükemmel ve konforlu plajı, muhteşem manzarası ve Olimpos Dağı'na olan yakınlığı birçok turisti buraya çekmektedir. Köy iyi bir turistik altyapıya sahip olup otelleri her zevke (ve her bütçeye) hitap etmektedir. Çok sayıda bar, kafe ve tavernası da en iyi kalite yemekleri sunmaktadır.

Bu ünlü plajlar dışında Pierina, Skotina, Makriyalos, Mefoni, Gritza ve diğer bir dizi güzel deniz kenarı noktasına sahiptir.

Bunların hepsi temizlik ve konforu nedeniyle düzenli olarak AB'nin "Mavi Bayrak" ödülünü kazanırlar.

Gördüğünüz gibi, Pieria gürültülü ve neşeli tatil beldesi atmosferi ile Yunan doğal güzelliğinin armonisin, deniz dalgalarından gelen ilham ile büyülü bir birleşimidir.

Bülten aboneliği