Attika bölgesinde ve Atina'da gayrimenkul satın alma

ATİNA'DAKİ GAYRİMENKUL TEKLİFLERİ

Attica Yarımadası Merkezi Yunanistan'ın güneydoğu bölgesinde bulunmakta olup ülke anakarasının en güneydeki bölgesidir. Attica bölgesi ulu dağlar ve eşsiz güzellikteki deniz kenarı ve plajları ile çeşitli manzaralar sunuyor. Cape Sounion'daki Poseidon tapınağı, Marathon, Eleusis'teki antik Demeter tapınağı gibi birçok tarihi anıt ülkenin bu bölgesinde bulunmaktadır.

 

 

Yarımada ve ülkenin ana şehri, eski ve görkemli bir tarihe sahip olan başkent Atina’dır. Bugün bu metropol, ülkedeki ekonomik ve kültürel hayatın kalbi konumundadır. Dünyanın her köşesinden gezgin ve turistler her yıl buraya gelip en önemlileri Akropolis olan birçok kültürel ve tarihi anıtı görmektedirler. Bu bölgeden bakan birisi şehrin beyaz çatıları, masmavi gökyüzü ve uzakta alabildiğine uzanan denizi ile bezeli nefes kesici manzarasının tadını çıkarabilir. Atina'nın tarihi merkezi birçok arkeolojik alan, müze ve önemli yer ile doludur. Gelen ziyaretçiler Monastiraki ve Plaka bölgelerinin eski dar sokaklarında yapacakları yürüyüşleri asla unutmayacaklardır. Buranın şirin küçük tavernalarında ülke mutfağının tadına bakabilir veya hediyelik eşya alışverişi yapılabilir. Şehirde sinemalar kadar kış ve açıkhava yaz tiyatroları da dahil birçok tiyatro bulunur. Işıltılı gece hayatı çok sayıda bar, kulüp ve diskoda tam hızıyla devam etmektedir. Alışveriş yapmayı sevenler modern alışveriş merkezlerinde en iyi Yunan ve uluslararası markaları bulabilirler. Şehrin altyapısından bahsederken dünyanın en güzellerinden biri olan Atina Metrosu'ndan söz etmemek haksızlık olur. Merkezi istasyonlarda müze sergi standları dahi bulunur.

Atina'nın güney kısmını Pireoluşturur. Bir zamanlar bağımsız bir şehir olan Pire, günümüzde Atina'nın bir bölgesi olarak kabul edilmektedir. Pire, ziyaretçilerine taze balık, deniz ürünleri ve muhteşem deniz manzarası barındıran, üzerinden kafe, bar, restoran ve tavernaların bulunduğu iskelelere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölge Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın ise en büyük üçüncüsü olan limanı ile ünlüdür. Gemiler her gün buradan birçok destinasyona doğru yola çıkmaktadır.

Gayrimenkul alıcıları için en çekici bölgeler başkentin eteklerinde başlayan Lagonissi ve Saronida'dan Lavrio'ya doğru deniz kenarındaki bölgelerdir(Kavuri, Vouliagmeni, Varkiza) Eğer serin orman havası ve manzaralarını tercih ediyorsanız, en iyi tercihiniz Doğu Attica olacaktır. Ancak, Batı Attica da popüler bir yerdir, örneğin Kinetta deniz kenarında bulunan ve kuzeyde çam ağaçları ile çevrili bir ilçedir.

Bülten aboneliği