Thasos adasında gayrimenkul satın alma

Ege Denizi'nin en kuzey noktasında uzanan Thasos adasına tekne ile kolayca ulaşabilirsiniz. Tekne Kavala limanından yola çıkmakta ve yolculuk sadece 30 dakikanızı almaktadır. İnsanlar Thasos'u sıklıkla "Yunan tacının zümrüt taşı" olarak anar. Ada safir renkli masmavi Ege suları ile çevrilidir ve Selanik'in sadece 220km güneyindedir.

Burada huzurlu ve sakin tatiliniz için en uygun konutu bulabilirsiniz. Karbeyaz kumlu plajları temizlik ve güvenliği nedeniyle AB'nin Mavi Bayrak ödülüne layık görülmüştür. Yemyeşil tepeleri ve kayalıkları Thasos gayrimenkullerini kazançlı bir yatırım haline getirir.

Thasos sık çam, ladin, meşe ve çınar ağaçları ile kaplıdır. Bunlar denize yaklaştıkça zeytin ağaçları ile karışır. Yeşilliğin bol oluşundan dolayı Thasos'a Zümrüt Adası adı verilir.

Недвижимость на острове Тасос

er Thasos adasında bir gayrimenkul satın alırsanız plajlarının keyfini sürmekle kalmaz, aynı zamanda heyecan verici gezi ve turlar yapma fırsatını elde edersiniz. Ada zengin bir tarihe sahiptir ve arkeolojik anıtlarının çoğu günümüze kadar varlıklarını sürdürmüşlerdir. Pifia'daki Apollo ve Dionise Tapınaklarına rehberli bir tur düzenlemeyi sakın unutmayın. Thasos adasında gayrimenkul satın alma kararı vermeniz için diğer bir sebep de Yunan anakarasına ve Selanik Havalimanı'na yakın oluşudur, böylece Kuzey Yunanistan'ın diğer birçok ilgi çekici tarihi bölgesine de ulaşabilirsiniz.

Thasos Adası'na ulaşım gerçekten çok kolaydır. Konforlu uçak yolculuğunuza başlayın; Uçağınız 2-3 saat içerisinde Rusya'daki birçok havalimanı, Ukrayna, Belarus, Baltık ülkeleri veya Kazakistan ile Selanik arasındaki mesafeyi katedecektir. Kavala'ya yapacağınız yolculuk sadece birkaç saatinizi alacak ve buradan yapacağınız bir direkt feribot seferi sizi Thasos'taki evinize ulaştıracaktır.

Недвижимость на острове Тасос

Thasos adasında bir gayrimenkul satın almak için diğer bir sebep de burada yaz sezonunun oldukça uzun sürmesidir.  Nisan ayında birçok güneşli gün görebilirsiniz, hatta Kasım'da bile plajda vakit geçirebilirsiniz. Thasos'un iklimi ılıman olup ılık kışlar ve asla çok sıcak olmayan hafif bir yaz mevsimi ile geçer. Burada ortalama yaz sıcaklığı 30 derecedir, kış mevsiminde ise asla 14C'nin altına düşmez.

Adada birçok pitoresk küçük köy ve kasaba bulunur. Bunlardan bazıları Limenas (adanın başkenti), Büyük ve Küçük Kazaviti (ikisi de çok güzel noktalardır), Kalirakhi (bir tepenin eteklerinde yer alır), Limeneria (gelişmiş altyapıya sahip bir turistik köy) ve Potos (genç insanlar arasında çok revaçta olan bir deniz beldesi). Burada zaman adeta durmuş gibidir; çoğu köy geleneklerine sahip çıkıp eski adetlerini korumuştur.

Gayrimenkulünüzü nerede satın alır veya yaptırırsanız yaptırın, adanın diğer kısımlarına her zaman kolayca ulaşabilirsiniz. Dairesel bir yol pitoresk deniz kenarı köylerini çok sayıda eğlence merkezi, bar, kulüp ile beraber sakin ve tenha plajlara bağlamaktadır. Ada aynı zamanda birçok ortaçağ anıtı, kilise, manastır ve antik harabelere de ev sahipliği yapmaktadır.

Eğer Thasos Adası gayrimenkul satın alırsanız, bu güzel adayı keşfetmek ve sayısız nefes kesen güzellikteki noktalarını görmek için mükemmel bir fırsat yakalamış olacaksınız. 

Bülten aboneliği