Halkidiki'den gayrimenkul satın alma

Kuzey Yunanistan ziyaretçilerine değişik manzaraların bir birleşimini sunmaktadır: vadi içlerindeki zeytin bahçelerine yol veren sıra dağları ve sık çam ormanları sınırında bulunan göl ve deniz kenarı tatil beldeleri.

Dünyanın her yerinden sayısız turist buraya gelip efsanevi Olympos dağını ziyaret etmekte ve Ege Denizi'nin turkuaz sularının keyfini çıkarmaktadır. Kuzey Yunanistan'ın ılıman iklimi, muhteşem plajlarından Nisan ayından Ekim ayına kadar yararlanılabilmesini mümkün kılar. Kış sezonunda ziyaretçiler bölgedeki popüler kayak ve spa tesislerinin keyfini çıkarabilirler.

Недвижимость на п-ове Халкидики

Halkidiki, Kuzey Yunanistan'ın diğer kesimlerine kıyasla gerek ülke içi gerek uluslararası turistlerin en popüler tercihi olmaktadır. Bölge genellikle "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılır ve doğal güzelliği, ılıman iklimi ve konforlu tatili tesisleri sayesinde bu ismi sonuna kadar hak eder. Plajları Avrupa'nın en iyileri arasında olup temizliği nedeniyle AB'nin "Mavi Bayrak" ödülüne layık görülmüştür. Bölgenin sakin ve ılık denizi çocuklar ve her tür su sporunun tutkunu için idealdir. Sayısız bar, kulüp ve diskosu ile hareketli gece yaşamı, ziyaretçilerin bakir doğa nın huzur ve dinginliğini hissetmesine asla engel olmamaktadır. Halkidiki Dağları sık ormanlarla kaplı olup Ege Denizi'nin tertemiz suları ile mükemmel bir uyum içerisinde varlığını sürdürmektedir. Geleneksel yaşantısını muhafaza etmeyi başarmış koyleri, modern kasabalar ve tatil tesislerine komşuluk etmektedir.

Недвижимость на п-ове Халкидики

Halkidiki yarımadasının üç ayağı vardır. Yunanlar bunları "parmak" veya "bacak" olarak tanımlamaktadırlar. Adeta Poseidon'un üç uçlu mızrağı gibi Ege Denizi'nin sularına doğru uzanmaktadırlar.

Kassandra Gayrimenkulleri

Недвижимость на п-ове Халкидики

Kassandra muhtemelen Halkidiki'nin "bacakları" arasında en iyi bilinenidir ve birçok insan buradan mülk satın alır. Burada her köy veya tesisin kendi cazibesi ve ruhu vardır. Upuzun plajları ve konforlu otelleri, köylere komşu olarak uzanır ve ev rahatlığında atmosferi yıl boyunca birçok ziyaretçiyi ağırlar. Kassandra, Halkidiki'nin diğer "bacaklarına" kıyasla daha iyi gelişmiş bir altyapıya sahiptir. Tatil tesisleri ve otellerin çoğu burada konuşlanmış olup yeni tesisler de en çok buraya inşa edilmektedir.

Zengin tatil seçenekleri nedeniyle bu "bacak" genç insanlar arasında yüksek popülerliğe sahiptir.

Çocuklu aileler de burayı sevmektedir, çünkü tertemiz, hafif eğimli denizi burayı çocukların yüzmesi için güvenli kılmaktadır.

Aileler de bölgenin kendi ürünü olan mükemmel balık ve deniz ürünleri tatma ve geleneksel Yunan lezzetlerinin keyfini çıkarma şansına sahip olmaktadır.

Недвижимость на п-ове Халкидики

Kassandra'daki mülkünüz, size ülkenin geri kalanını keşfetmenize ön ayak olacak bir sıçrama tahtası görevini görecektir.

Burası, etrafına yayılmış küçük köyler ile çevrili bir deniz beldesidir ve her köyün kendine ait zengin bir geçmişi bulunmaktadır.


Недвижимость на п-ове Халкидики

Kalithea köyünde bir gayrimenkul satın almanız, Halkidiki yarımadasının en hareketli olarak görülen noktasında yaşayacağınız anlamında gelir. Dünyanın her yanından genç insanlar buraya gelip tam hız devam eden gece yaşamının tadını çıkarmaktadır. Yunan pop yıldızları da buraya sık sık gelip bölgedeki bar ve kulüplerde programlar düzenlemektedir. Yaz sezonunda Kalithea sokakları gündüz olduğu kadar geceleri de kalabalıktır. Köy oldukça güzel bir görünüme sahiptir: Dar ve bükülen sokakları nda dizilmiş palmiye ağaçları ile beraber muhteşem bir deniz manzarası ve içinde bir çeşme olan küçük bir parka ev sahipliği yapar. Bu durum elbette sürpriz değildir, çünkü Kalithea kelimesi Yunanca'da "güzel manzara" anlamına gelir, köy de bu ismin hakkını verebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Buradaki tarihi ve antik tapınaklar (Zeus Ammonas ve St. Panteleimon) da ziyaret etmeye değecek yerlerdir.


Недвижимость на п-ове Халкидики

Eğer daha sakin ve huzurlu bir yaşam stili arayışındaysanız Chanyoti köyü daha iyi bir seçim olacaktır.

Bu köy sessiz ve sakin görünmesine rağmen birçok bar, kafe, restoran ve disko yaz mevsiminde burada faaliyete geçmektedir. Köy Kalithea'dan çok uzakta değildir, dolayısıyla Chanyoti'de bir gayrimenkul satın almak iyi bir sermaye yatırımı olacaktır.

Sani dünyanın en popüler tatil tesisleri arasında yer almaktadır. Dünyaca ünlü Sani Resort ve G-hotels zincirleri bu köyde kendi otellerini inşa etmiştir ve Porto Sani Village & Spa, Sani Asterias Suites, Sani Beach Club, Sani Beach Hotel & Spa, Simantro Beach Hotel ve Macedonian Sun Hotel, Athos Palace Hotel, Pallini Beach Hotel, Theophano Imperial Palace gibi tesisler buranın popülaritesine tanıklık etmektedir. Sani'nin doğasının mükemmelliği, saf ve temiz havası, sık bitki örtüsü ve mükemmel plajları buraya özel bir cazibe ve ruh katmaktadır. Sani'deki mülkünüzü satın aldıktan sonra güzel bir dağ yolundan geçerek 2.5 saat sık ormanların arasından ilerleyerek yapacağınız gezide Sani'nin koruma altındaki denizini ve bir göl kıyısındaki kaplumbağa yuvalarını göreceğiniz bir gezinti yapabilirsiniz.

Недвижимость на п-ове Халкидики

Furka köyü ziyaretçilerine geleneksel evler, antik kiliseler ve sık çam ağaçları vaat etmektedir. 16. yüzyıldan kalma boyalı evler, 1830'da yapılmış bir papaz kilisesi ile beraber burada varlıklarını sürdürmektedir. Buranın eski freskleri tıpkı bir elyazması gibi sessizce incelenmeyi beklemekte, eski köy kilisesi ise her ziyaretçiyi huzur ve dinginlikle ağırlamaktadır. Bu büyülü yeri defalarca ziyaret etmek istiyorsanız, Grekodom Development sizlere Furka'da oldukça ilgi çekici gelebilecek bir dizi mülk önerebilir.

 Недвижимость на п-ове Халкидики

Nea Skioni de bir başka antik köydür. Truva Savaşı'ndan hemen sonra kurulmuş olan köy Yunanlar tarafından kurulan ilk kolonilerden biri olarak kabul edilmektedir. Homeros'un İlyada'sında sözü edilen antik kahraman Prothesileos'un buranın kurucusu olduğuna inanılmaktadır. Günümüzde Nea Skioni sakin bir deniz kenarı köyüdür ve sessiz, huzurlu bir yaşamı sevenlerdenseniz buradan bir gayrimenkul satın almak iyi bir yatırım olacaktır. Köy zeytin ağacı bahçeleri ile çevrili olup plajı neredeyse her sene AB'nin "Mavi Bayrak" ödülüne layık görülmektedir.

Pevkochori köyü de Kassandra'da yer almaktadır. Bir çam ormanının ortasında yer aldığı için günümüzde Çam Ormanı Köyü ünvanı ile bilinmektedir.

19. yüzyıldan kalma kilisesi görülmeye değerdir. Kassandra'da bir mülk satın almayı düşünüyorsanız Pevkochori'yi ihmal etmemelisiniz: Bol miktarda çam ağacı ve taptaze, temiz havası sağlığınıza çok iyi gelecektir.

 Недвижимость на п-ове Халкидики

Polichrono köyü Kassandra'nın daha yeşil olan doğu bölgesinde yer almaktadır. Küçük kasabalara doğru giden yolu takip ederseniz, bir antik kent kazı alanının (7. yy) ve yine antik bir mezarlığın (5.yy) şaşırtıcı manzarası ile karşılaşacaksınız. Günümüzde Polichrono ziyaretçilerine çok çeşitli eğlence fırsatları sunmaktadır.

Mavrobara gölü de popüler yerlerinden biridir.

Kassandra yarımadası sizi zengin mülk çeşitleri ile şaşırtacaktır. Tabii bu "bacak" olduça çok yönlüdür.

Burada yapılabilecek birçok faaliyet vardır ve tatiliniz süresince bir an bile boşluk veya sıkıntı hissetmeniz mümkün olmayacaktır. Yerel halk, Yunanistan'ın diğer bölgelerinde olduğu gibi samimi ve sosyaldir. Burada tam anlamıyla kabul göreceksiniz, bu da burada bir mülk sahibi olmayı düşünmeniz için hesaba katılabilecek bir nedendir.

Sithonia Gayrimenkulleri

Sithonia Kassandra kadar çok gelişmemiştir, dolayısıyla Halkidiki Yarımadası'nın görece daha sakin olan kısımlarından biridir. Çam ormanları ile kaplıdır ve muhteşem plajları tenha ve büyüleyici görünümlü koylar ile doludur. Doğası, ruhunuzu sakin bir dinlence havasına sokar.

Sithonia Halkidiki yarımadasının ikinci bacağıdır. Burada sakinlik ve huzur hüküm sürmektedir. Sithonia mülkleri genelde huzur ve dinginliği her tür gürültülü aktiviteye tercih eden insanlar tarafından tercih edilir. Yarımadanın bu bölümünde geniş bir alana yayılmış el değmemiş doğayı görebilirsiniz. Sithonia ziyaretçilerine yeşilin ve mavinin olabilecek her tonunu, denizin senfonisini, kum ve güneşinin yarattığı mükemmel kareleri vaadeder.

Efsanelere göre Sithonia ismini antik Yunan deniz tanrısı Poseidon'un oğlu Sithon'dan almaktadır. Ahenkli doğasının yanında, çok çeşitte gayrimenkulü ve stil sahibi otelleri ile yarımadanın ziyaretçisine sunabileceği birçok şey bulunmaktadır. Neos Marmara'daki Porto Karras bunlardan biridir. Dünyanın her yerinden gelen ünlü isim burada tatil yapmaktadır.

Nikiti köyü Halkidiki yarımadasının en eski köylerinden biridir. Sithonia'nın kuzeyinde, Nea-Mudania'dan 39 kilometre mesafede, Methamorphosi ve Neos Marmara köylerinin arasında yer almaktadır. İki bölgeye ayrılır: Tepedeki Eski Kasaba ve aşağıda deniz kenarında yer alan Yeni Kasaba. Mülklerin burada daha yeni olmasından ve denize daha kısa mesafede olmasından ötürü Yeni Kasaba'dan mülk satın alınması tavsiye edilmektedir. Tarım ve turizm ile geçinen köy aynı zamanda mükemmel balı ile ünlüdür. Nikiti sahil şeridi 30km uzunluğunda olup tertemiz bir denize ve muhteşem plajlara sahiptir. Semt pazarları Cuma günü yapılır, pazar öğlen 1'e kadar açık kalır ve burada yerel ürünler satılır.

Nikiti ekonomi sınıfı dairelerden başlayıp lüks villalara kadar satın alıp sonradan kiraya verebileceğiniz çok çeşitli mülk seçeneklerine sahiptir.

Neos Marmaras Sithonia yarımadasının en ünlü köyüdür. Burası Nikiti ve Toroni köylerinin arasında yer almaktadır. Neos Marmara, lüks otel kompleksi "Porto Karras Sea Resort"'ün yapılması ile yakın zamanda daha hızlı bir büyüme kaydetmiştir. Köy, küçük bir koyun çevresinde şekillenen bir amfitiyatroya benzemektedir. Neos Marmaras'ta bir mülk satın almanın birçok avantajı bulunmaktadır. Birçok taverna, bar, restoran, değişik mağazalar, geceleri sokakları işgal eden müzisyenler ve sanatçılar, hep burada yer almaktadır. Bu bölge mülk edinmek isteyen çocuklu aileler için idealdir.

Gerakini köyü Polygiros'a 14km mesafede bulunmaktadır. Kassandra, Sithonia ve Athos gibi Halkidiki yarımadasının diğer kısımlarına giden turlar için ideal bir başlangıç noktasıdır. Bölge Selanik'ten de çok uzakta değildir, dolayısıyla Gerakini'de bir mülk almayı düşünürseniz, yarımadanın tüm bacaklarını gezme ve tarihi bölgelerini keşfetme şansına sahip olacaksınız. Gerakini, turistik açıdan diğer Sithonia köyleri kadar popüler değildir fakat yine de birçok bar, restoran, taverna ve mağazaya sahiptir.

Недвижимость на п-ове Халкидики

Vurvuru, Ormos Panagias ve Sarti köyleri arasında bulunan başka bir küçük köydür. Burası küçük koyları, kumsalları, sık ormanları ve doğal mağaraları bulunan bir yerleşim yeridir. Bu bölgenin denizinin derin olmaması burayı çocuklar için ideal hale getirmektedir.

Köy aynı zamanda oldukça iyi dalış fırsatları sunmaktadır, bölgedeki mercan resifleri yalnızca 18-20m derinliktedir.

Buradan bir mülk satın alabilir veya yaz aylarında kiralayıp bu büyülü yerin keyfini sürebilirsiniz. Yaz aylarında Vurvuru'da diğer Halkidiki köylerinde olduğu gibi çok sayıda taverna, bar ve restoran faaliyete geçmektedir.

Sithonia'da bir mülk satın almak, eğer huzurlu ve mütevazı bir yaşamı seviyorsanız tamamen ideal bir seçimdir. Eğer biraz etkinliğe ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz, başka bir ünlü yarımada olan ve hayatın geceyarısından sonra başladığı Kassandra'ya kolayca geçebilirsiniz. Orada geçireceğiniz hareketli birkaç saatin ardından mutlu bir şekilde huzurlu evinize geri dönebilirsiniz.

 

Athos Gayrimenkulleri

Athos (Agios Oros), Halkidiki yarımadasının üçüncü bacağı olup, içinde 20 manastırın yer aldığı Agion Oros Manastır Yönetimi (diğer adıyla Kutsal Dağ) dolayısıyla oldukça ilgi çeken bir bölgedir. Sadece erkek ziyaretçilere giriş izni verilir, kadınların manastıra dışarıdaki teknelerinde uzaktan bakmaktan başka seçenekleri bulunmamaktadır.

Yarımadanın bu bölgesi huzur ve dinginlik ile örtülüdür; deniz suyu bile burada kutsal kabul edilir.

Tamamen pastoral görünümdedir ve bir kez buraya geldiğinizde dış dünyanın gösterişi tamamen kaybolur. Halkidiki'yi bir kez ziyaret edersiniz ve ona sonsuza kadar aşık olursunuz.

Grekodom Development ile iletişime geçin ve sizi Yunanistan'daki evinize daha da yaklaştıracak ilk adımı atın.

Bülten aboneliği