Yunanistan turizm sezonuna hazırlanıyor. Sınırlar 14 Mayıs'ta açılacak mı?

2020'nin üzücü istatistiklerine rağmen, Yunanistan'da turizm sezonunun başlaması planlandığı gibi planlanıyor. Başbakan Kyriakos Mitsotakis'e göre, hükümet bu yıl turist sayısını önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Başbakan ayrıca, Yunanistan'a turizme girişte Temmuz sonundan Ağustos başına kadar gecikme olduğu yönündeki söylentileri de yalanladı.

Tahminlere göre bu yıl ülke, Yunanistan için 2019'un çok başarılı göstergelerinin en az yarısına ulaşmayı planlıyor. Başbakan, turizmin Yunan ekonomisinin önemli bir mali arteri olduğunu ve resmi istatistiklerden bahsedersek, salgın yayılmadan önce devlet için 19 milyar € gelir elde ettiğini söyledi. Toplamda, ülke dünyanın her yerinden 30 milyondan fazla ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.

Yunanistan'da turizm son derece gelişmiştir. Bu sektörde 350.000'den fazla kişi istihdam edilmektedir. Sonuç olarak, karantina kısıtlamaları bu sektörü çok etkiledi: 2020'de sezon sadece 1 Temmuz'da başladı ve ülkeyi toplam 4 milyar Euro'luk satış için 7 milyon kişi ziyaret etti.

Başbakan Mitsotakis, Yunanistan'ın Mayıs 2021'e kadar 60 yaşın üzerindeki vatandaşları ve kronik hastalıkları olan kişileri aşılama olasılığını ima eden Özgürlük Operasyonunda başarılı olacağına olan inancını ifade ediyor.
Kyriakos Mitsotakis, pandeminin erken zaferiyle ilgili tüm olası olayları ve girişimleri aktif olarak destekliyor. Tek bir Avrupa aşı sertifikasının uygulanmasını defalarca destekledi. Mitsotakis, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile koronavirüse karşı aşılanmış ve toplum için potansiyel bir tehdit oluşturmayanlar için "yeşil pasaport" uygulamasına ilişkin bazı konuları da görüştü. Bu tür turistler için Yunanistan topraklarına kesintisiz bir giriş yapmayı planlıyorlar.

Salgının yayılmasını önlemek için önlemler alınırsa Yunanistan bir kez daha milyonlarca turisti ağırlayabilir. Yunanistan bu yıl en az 16,5 milyon turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Turizm Bakanı Haris Theocharis'in 9 Mart'ta Berlin - ITB 2021 sanal sergisinde uzun zamandır beklenen 2021'de Yunanistan'da turizmin başlangıcını duyurduğunu belirtmekte fayda var.

Yunanistan, 14 Mayıs'tan itibaren turizmi açmayı planlıyor. Ona göre, bu aşamalı olarak ve anlaşmaya varılan ülkelerle (muhtemelen Nisan ayı başlarında) yapılacak.

Bakana göre, Yunanistan sadece Avrupa Birliği'nden değil, Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna'dan da turist alacak. Nisan ayında Yunan makamları, aşılamanın hızla ilerlediği ülkelerde AB ile sınırların açılmasını da düşünüyorlar - Theocharis, İsrail'i böyle bir ülkeye örnek olarak gösterdi.

Giriş koşulları:

  • Turistler, Yunanistan'a girmeden 72 saat önce bir aşı sertifikası veya bir PCR testi ile Yunanistan'a seyahat edebilirler.
  • Ek olarak, varışta seçici hızlı testler yapılır.
  • Koronavirüs hastalığı durumunda, tedavi masraflarını Yunan devleti üstleniyor.
  • O sırada yerel nüfus için geçerli olan herhangi bir kısıtlama, turistler için de geçerlidir, örn. B. maskelerin kullanımı.

Haberlerimizi takip edin!

Bülten aboneliği