Yatırımlar

Yatırım projeleri

Yunanistan'da mülk yatırımı yapmak en kazançlı yatırım şekillerinden birisidir. Bu özellikle Halkidiki ve Yunan adaları gibi tatil bölgelerinde yer alan mülkler için geçerlidir, çünkü Yunanistan'ın turkuaz renkli denizi, güvenliği ve temizliği ile AB'nin "Mavi Bayrak" ödülüne sahip plajları Avrupa'daki rakipleri arasında en ünlüleridir. Bunun nedeni, deniz kıyısında yer alan ve popüler eğlence bölgelerine yakın mesafedeki mülklerin en çok dikkat çeken mülkler olmalarıdır.

Sizlere büyük ve küçük ölçekte uygulanan kısa ve uzun vadeli yatırım projelerini sunmak istiyoruz. Her proje, detaylı pazar araştırmaları ile ortaklarımızın önceki büyük ölçekli projelerinde edindikleri engin deneyimler temel alınarak geliştirilmektedir.

Yunanistan'da yatırımın ana aşamaları.

Gayrimenkul pazar araştırması.

Arsa satın alımı (bölgede proje gelişimine izin verilmesi koşulu ile).

Alan araştırması ve hizmet hatları haritalandırması dahil olmak üzere tasarım plan ve özelliklerinin geliştirilmesi. İnşaat onayı ve yerel idari makamlardan gerekli izinlerin alınması.

İnşaatın başlangıç aşaması.

Konut inşaatı ve inşaatın tamamlanması.

Yakın çevrenin planı ve iyileştirilmesi. Muhtemel kusurların ortadan kaldırılması.


İnşaat yatırımı yapmanın şu avantajları bulunur:

Düşük maliyet;

Çoğu proje bitmemiş olarak satılır ve taksitle ödeme kabul edilir.

Fiyatlar projenin tamamlanması ile orantılı olarak yükselir. Mülk satın alma sözleşmesini inşaatın ilk aşamalarında imzalayan alıcılar, daha sonraki aşamalarda satın alan kişilerden daha az öderler ve kazançları %20'ye varabilir.



Deniz ile arasında başka bina olmayan, denize sıfır mülkler, alıcılar nazarında her zaman daha popülerdir.



 Tüm yatırımcı, mülk sahibi olmak isteyen ve diğer iş adamlarını ortak geliştirme ve inşaat projelerimizde yer almaya çağırıyoruz. 

Konut Mülkleri

Konut Mülklerine yapılacak yatırımlar, bu mülkleri aile, çift ve profesyonellere kiralayarak makul bir gelir elde etmenin mükemmel bir yoludur.

Öğrenci Konutları

Bu kategori, ekonomik kriz nedeniyle maliyetleri düşmeyen ve sabit bir yıllık gelir sağlamaya devam eden birkaç mülk kategorisinden biridir.

Ticari Mülkler

Büyük şehirlerde iş faaliyetleri, ticari kullanım veya eğlence amaçlı tasarlanmış mülklerdir. Sonuç olarak, yatırımcı anaparasını yatırdığı alanın kiraya verilmesi ile düzenli bir gelir elde eder.

Banka Mülkleri

Mouzenidis Grup Holding şirketleri olan Grekodom Development ve MBG Danışmanlık Hizmetleri, yakın işbirlikleri ile sürekli değişen ekonomik çevreyi gözlemleyip yaratılan yeni fırsatları farkederek sistemik finansal kurumlar ile stratejik ittifak sağlamış, böylece hem ürün yelpazesini genişletmiş hem de halihazırdaki gelişmelerde aktif bir rol oynamış ve kamu ihaleleri yolu ile emlak satın alımı gerçekleştirerek yeni yatırım fırsatları geliştirilmesinde öncülük etmiştir. Şirketlerin birinin emlak piyasasındaki engin deneyimi, diğerinin ise danışmanlık hizmetlerindeki tecrübeleri, sahip oldukları gerekli teknik bilgi ve birikime sahip nitelikli profesyonel ekibi, kamu ihalelerine güvenli ve emniyetli katılım olanağını sağlamaktadır. Üst düzey danışmanlık hizmetleri ve emlak piyasası hakkında sahip olunan derin bilgi ve tecrübelerin prosedürel konulardaki (dokümantasyon, ihalelerdeki temsiller, çeviri hizmetleri vs.) bilgi ve beceriler ile birleşimi, ihalelere katılımı geçerli hale getirip yatırım seçiminin doğruluğunu garanti etmektedir.    

 

HAKKIMIZDA

Yatırımlar söz konusu olduğunda hepimiz bu konunun ne denli ciddi olduğunu ve sorumsuzca veya baştan savma bir şekilde ele alınmayacağının farkındayız.

«Grekodom Development» neden yatırım alanında ideal bir ortaktır?

1) Gayrimenkul yatırımı konusunda uzmanlaşmış bir firmayız. Şirketimiz dahilinde ana görevi gelirinizi yükseltmek olan, özellikle Yunanistan'a yapılacak yatırımlar ile ilgili çalışmalar yapan özel bir departman bulunmaktadır.

2) 200'den fazla emlağın yönetimini üstlenmiş durumdayız.

3) Şirketimizin web sitesi pratik ve kullanışlı olup yatırım nesneleri ile tanışıklık sağlamanızı ve tüm gerekli bilgileri edinmenize imkan sağlamaktadır. Sitemizdeki gayrimenkuller konut ve ticari olarak sınıflandırılmıştır.

4) Doğru veriler sağlamaktayız. Gayrimenkullerin açıklama kısımlarında kesin bilgi ve rakamlar belirliyoruz.

5) Yatırım gayrimenkulünüzün üzerinde tam ve eksiksiz bir kontrol sağlayıp denetleme ve yönetimi ele alıyoruz ve sizi sürekli bilgilendiriyoruz.

6) Danışmanlık departmanı olan bir holdingin üyesiyiz. MBGCS şirketi tüm sorularınıza yanıt verip size tavsiyelerde bulunmaya hazır profesyonellere sahiptir.

7) Yunan piyasası için oldukça iyi bir rakam olan %5-10 oranında yıllık gelir sağlayan gayrimenkuller sunuyoruz.

8) İş ve ticaret gelişimi ile yatırım projeleri (iş planları) hizmetleri veriyoruz.

GAYRİMENKUL SATIN ALIMI

Yunanistan'ın coğrafik konumu, Avrupa Birliği üyesi olması ve Schengen Bölgesinde yer alması, Güneydoğu Avrupa'nın siyasi, diplomatik ve ticari merkezi olması avantajını beraberine getirirken, eşsiz doğal güzelliği her yıl milyonlarca turisti kendine çekmekte ve ülkeyi dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biri haline getirmektedir.

Ülkenin jeopolitik konumu ve doğal güzelliği, yatırımcıların dikkatlerini üzerine çekmiştir. Yunan kültüründeki en önemli yatırım alanlarından biri kuşkusuz emlak sektörüdür ve son yıllarda yabancı ülkelerden birçok yeni yatırımcının artan ilgisi ise büyüme trendinde girmiştir.

Yunanistan'da mülk satın alımı, bir Yunan aile geleneği olan kendi evinde oturmaya öncelik verilmesi prensibi ile iç içe geçmiş haldedir ve sıkı bir yasal çerçeveyle yürütülmekte, böylece işlem resmiyeti ve kesin bir güven sağlamaktadır. Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları tarafından gayrimenkul satın alma işlemleri ise temelde aynı prosedürlere tabidir.

Yukarıda bahsedilen yasal çerçeveyi somutlaştıran ana yapılardan biri de vergi sistemidir. Yunanistan vatandaşları ve yabancılar arasında gayrimenkul vergilendirmesi konusunda bir fark bulunmamaktadır.

Yasaların güvenliği konusunda ise bu işlemin formaliteleri tamamen şeffaflık içerisinde yürütülüp gözlemlenebilmektedir. Her şeyden önce satılacak olan gayrimenkul üzerinde yasal bir inceleme yapılır : bölgesel olarak yetkili olan emlak sicilinde mülki haklar konusunda detaylı bir denetleme gerçekleştirilip mülk hem haklar hem de engeller (mortgage, tutuklama, çekişme) konularında mercek altına yatırılır.

Aynı zamanda yetkili şehir planlama departmanındaki özel bir mühendis tarafından teknik bir denetleme yapılır ve bazı durumlarda orman denetlemeleri veya arkeolojik hizmetler konusunda bir engel olup olmadığı soruşturulabilir. Satış ve satın alım sözleşmesinin imzalanabilmesi için bir mühendis tarafından düzenlenmiş ve gayrimenkul üzerindeki muhtemel tüm inşaatın yasallığını beyan eden bir belge sunulması gerektiği de unutulmamalıdır. Son olarak, satıcının vergi sisteminde herhangi bir borcu olup olmadığına bakılır: satış ve satın alım işlemlerinin yapılabilmesi için "vergi borcu yoktur" belgesinin sunulması zorunludur.

Ayrıca, gayrimenkul hakları ile ilgili diğer bir parametre de eşlerin bağımsızlığı konusudur. Bu, iki eşin de kendi mülkiyeti altında bulunan gayrimenkulü diğer eşin izni olmadan alıp satabilme hakkının bulunduğu anlamında gelir.

Yunanistan'daki yasal çerçevenin gayrimenkul satışı konusunda bir özelliği bulunmaktadır: mülkün sahibi aynı zamanda binanın inşa edilmiş olduğu arsanın da sahibidir. Yasa uyarınca, bina sahiplerinin binanın yıkılmasına karar verdiği durumlarda, her bir mülk sahibinin ortak mülkiyet hakkına göre, inşa edilmiş gayrimenkulün yapılma zamanındaki inşaat oranına dayanarak arttırılabilecek yeni bir bina inşa etme hakları bulunmaktadır.

KREDİ

Şirketimiz müşteri için en kazançlı işlemi gerçekleştirme gayesi içerisindedir. Müşterilere yardımcı olma amacı güden Grekodom Development şirketi şimdi yeni bir kredi hizmeti sunmaktadır.

Kredi Türü

- Faiz ve anaparadan oluşan bir kredi düzenli ödemeler ile müşterinin kullanımına sunulur.

Para Birimi

- Kredi Euro olarak verilmektedir.

Kredilendirme oranı

-Yıllık % 4,5 ila % 5 oranlarındadır

Süre

- Kredinin azami süresi 15 yıl olarak belirlenmiştir. Kredi için gerekli şart, borçlunun vade sonunda 65 yaşını geçmemiş olmasıdır.

 

 

KASSANDRA'DA (HALKiDIKi) 217 M2 OTEL

Bu mini otel Halkidiki yarımadasının turistler arasında en ünlü olan köylerinden birinde bulunmakta olup denizden sadece 150 metre uzaklıktadır. Şu anda yüksek getiri garantisi veren, geleceği en parlak yatırımladan biridir.



SELANİK'TE 60M2 TİCARİ GAYRİMENKUL

Selanik'in kalbinde, en popüler ticari sokaklardan birinde bulunmakta olup yatırımların güvenilirliğini garanti etmektedir.



KORFU ADASI'NDA 900M2 OTEL

Korfu Adası'nda en ünlü turist köylerinden biri olan ve Avrupalılar arasında oldukça popüler olan, Acharavi'de bulunan, faal halde konforlu mini otel. Sağladığı hizmetlerin kalitesi ile oldukça yüksek sıralarda yer almaktadır. Korfu'da turizmin önemli ölçüde artması beklenmektedir. Ada Rusya, Avrupa, ABD ve Asya'nın yanı sıra Yunanistan'ın kendi vatandaşları tarafından büyük ilgi görmekte olduğu için böyle bir iş alanına yapılacak yatırım istikrarlı ve garantili bir gelir getirecektir.

Bülten aboneliği