Kos adasından gayrimenkul satın alma

Kos Ege Denizi'nde Oniki Adalar denilen takımadalara mensup bir adadır. Adanın başkenti Kos şehridir. Burada aynı zamanda ana liman bulunur. "Hippokrates" uluslararası havalimanı başkentten 26 km uzaklıkta yer almaktadır. Selanik, Rodos ve Atina ile uçuş bağlantıları tüm yıl boyunca kesintisiz bir şekilde sürdürülür. Zengin bitki örtüsü, muhteşem bahçeleri ve devasa parkları sayesinde Kos adası "Ege Denizi'nin Bahçesi" ünvanını kazanmıştır. Gezginler her şeyden önce adanın doğal güzelliği ve muhteşem çevresinden etkilenirler fakat ada, görmesi bir günden fazla vaktinizi alacak çok sayıda tarihi ve kültürel yerlere de ev sahipliği yapmaktadır. Kos iyi gelişmiş bir altyapıya sahiptir. Antik Yunan ruhu modern değerler veeğlence ile iç içedir. Çeşitli taverna ve su etkinlikleri, disko ve restoranlar tatil zamanınızı daha da neşeli bir hale getirmeye yardımcı olur.

Kos adasındaki gayrimenkuller geniş bir yelpazede sunulmaktadır. Basit çok katlı blok apartmanlardan başlayıp deniz kenarındaki lüks kulübelere ve özel plajı bulunan seçkin villalara varan birçok seçenek bulunmaktadır. Grekodom Development şirketi Kos adasında yüksek kârlı konut ve ticari gayrimenkuller satın almanız konusunda sizlere yardımcı olur.

Ada neredeyse yıl boyunca açık ve güneşli bir havaya sahiptirve bu yüzden turistleri sonbahar sonuna, hatta kış mevisimine kadar cezbetmektedir. Plaj sezonu Mayıs ayında su sıcaklığı 20-23 santigrat dereceye ulaştığında başlar. İlkbaharda bahçe ve parklarda çiçeklerin açması ile rengarenk bir manzaranın keyfini çıkarırsınız. Yaz ortasında sıcaklıklar genellikle 35 ° C üzerine çıkmaktadır fakat denizden esen rüzgar sıcaklığı önemli ölçüde azaltır.

Adanın plajları en talepkar turistleri bile tatmin edecek güzelliktedir. Çakıllı, ince kumlu veya siyah volkanik kumlu, sessiz veya kalabalık - her zevke ve her tipte tatile hitap edecek birçok plaj bulunmaktadır. Adadaki yerel mekanlardan sıkılacak olursanız, Kos'un oldukça uygun konumu sayesinde çevredeki adalara kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adanın ana bölgesinin düz olmasına rağmen çok sayıda falez ve geçit de bulunmaktadır. Dikeo, Latra ve Simpatros adanın en yüksek noktalarıdır. Taşlık kayalar volkanik kökenlidir. Çok sayıda orman, meyve bahçesi ve tarım arazilerinden de anlaşılacağı üzere toprak çok verimlidir. Lüks florasının yanı sıra, ada aynı zamanda kendine özgü, nesli tükenmekte olan bir faunaya sahiptir. Yunan mitolojisinde birçok Yunan adasından bahsedilmiştir, Kos adası da bunların arasındadır. Herkül Truva'ya döndüğünde, üvey annesi tanrıça Hera büyük savaşçının gemisini batırmak için korkunç bir fırtınaya neden olmuştur. Gemi fırtınada Kos adasında sürüklenmiş ve adanın balıkçıları bunu bir korsan gemisi zannetmiş ve gemiye taş atmaya başlamış, kıyıya yanaştırmamıştır. Öfkelenen Herkül de gece olunca adaya yüzmüş, kralı öldürmüş ve adanın tek hakimi olmuştur. Herkül Tapınağı adanın en eski bölgelerinden biridir.

Ayrıca en ünlü şifacılardan biri olan Hipokrat da bu adada doğmuştur. "Tıbbın babası" neredeyse bir asır kadar yaşamıştır. Bu durum şaşırtıcı değildir çünkü sağlığa iyi gelen çam ve okaliptüs sayesinde adanın havası oldukça temizdir. Hipokrat Ağacı, tıp tapınağı Asklepion, Hipokrat Müzesi gibi adada Tıbbın Babası ile ilişkilendirilen birçok yer bulunmaktadır.

Kos adasında gayrimenkul satın almak kazançlı bir yatırımdır. Yapacağınız bir gayrimenkul turu ile GREKODOM şirketi size istekleriniz doğrultusunda en uygun gayrimenkulleri seçecek ve Kos adasındaki en iyi teklifleri yapacaktır.

 

 

Bülten aboneliği