Yüzme havuzu inşaatı

Eşsiz güzelliğe sahip doğa ile çepeçevre sarılmış, yılın 300 günü güneş ile ısınan, kış mevsiminde bile yüzmek için elverişli olan Yunanistan'daki evinizin yanında bir yüzme havuzu sahibi olmak - Bu, hayallerinizin gerçek olması değil de nedir?

Grekodom Development sizlere yüzme havuzu tasarımı ve inşaatı, havuz ekipman kurulumu, montajı ve içlerinin değişik türde karolar ile döşenmesi konusunda profesyonel yardım hizmeti sunmaktadır. Yüzme havuzu ekipmanı tedariği ve bakım hizmeti sunan şirketler ile yakın bir işbirliği ile çalışmaktayız.

 

YÜZME HAVUZU TÜRLERİ.

1. Konumlarına göre.

Dış mekan (veya açık hava) yüzme havuzları. Bunların inşaatı iç mekan yüzme havuzlarına kıyasla çok daha uygun fiyatlıdır. Yunanistan'da dış mekan sıcaklığı kış mevsiminde bile nadir olarak 10-15 derecenin altına iner, bu da açık hava havuzunuzda Yeni Yıl tatilinizde bile yüzebileceğiniz anlamına gelir.

İç mekan (veya kapalı) yüzme havuzları. İç mekan havuzları evin içi, bodrum katı, ek bina, hatta havuz için yapılan hususi binalar dahil her türlü yapının içine inşa edilebilir.

 

2. Zemin seviyesine göre.

Tamamen gömülü: bunların üst kenarı zemin seviyesinde olup su seviyesinin 15-20 cm üstünde bulunmaktadır. Bu tür bir inşaat manzaranız ile tamamen uyum içerisinde yapılır ve bir iç mekan havuzu için standart çözümdür.

Kısmen gömülü. Bunların üst kenarı zeminin 70-100cm üstünde bulunmaktadır. Yüksek kenar çocuklarınızın ve evcil hayvanlarınızın havuza düşmelerini engelleyen bir güvenlik mekanizması görevi görür. Dış kenarlarına bazı rötüşlar gerektirir. Bu konuda tasarımcılar ve dekorasyoncular size birçok yaratıcı çözüm sağlayabilir.

Yüzey (tamamen zemin seviyesinin üstünde). Bu türde havuzlar büyük ölçüde açılıp kapanabilirdir. Bunların dezavantajları ise havuzun içine girmek için merdiven kullanmanın gerekmesidir (merdiven havuz ile beraber verilir).

 

3. İnşaat tipine göre:

Şişme. Bunlar dayanıklı çift katmanlı PVH kumaştan imal edilir. Kenarları, havuzun yapımını sağlam ve stabil kılan şişebilen hava tüpleri ile donatılmıştır. Yüzme havuzunuzu istediğiniz zaman istediğiniz yerde monte edebilmenizi sağlayan ekonomik bir çözümdür.

Prefabrik (Açılır-Kapanır). Bunların nispeten küçük boyutu ve basit yapısı, havuzun hem iç hem de dış mekana kolayca kurulabilmesini sağlar. Aynı zamanda su filtreleme sistemlerinin kolay bir biçimde kurulabilmesine imkan verir.

Polipropilen - Çevre dostu ve dayanıklı plastik. Bu malzemenin kullanımı, sarfedilen inşaat işçiliği, yüzey tesviyesi, su yalıtımı ve kaplama maliyetlerini azaltır.

Kalıcı (sabit) betonarme havuzlardır. Bu tür havuzların yüzey alanı, derinlik ve şekil kısıtlaması yoktur, tramplen kullanımına imkan verir. En verimli su filtreleme sistemleri ve değişik tipte eğlence ekipmanı bu türde havuzlara kurulabilir.

En iyi çözüm, dış mekan yüzme havuzunuzu rüzgar gülüne göre konumlandırmanızdır. Ayrıca alçak bir kenar inşa ettirip suya toz toprak vb. gibi maddelerin girmesine engel olmayı da düşünebilirsiniz. Fakat özel bir yüzme havuzunun çok miktarda bakım gerektirdiğini ve temizliğinin masraflı olduğunu aklınızda bulundurmak gerekir. Örneğin haftada bir su filtrelerini temizleyip havuz dibini ve duvarlarını vakumlamanız gerekir. Bu işlemleri kendiniz yapabilir veya havuzu sizin için temizleyip bakımını yapacak uzman bir şirketten yardım alabilirsiniz. Daha pratik ve tasarruflu bir yöntem ise site içerisinde ortak bir yüzme havuzu olan bir yazlık ev satın almaktır. Bu durumda tüm yüzme havuzu bakım masrafları ev sahipleri arasında paylaştırılır.

Bülten aboneliği