Pilio ve Volos'da gayrimenkul satın alma

Volos Teselya bölgesinin Magnesia biriminin başkenti olup bakir Pagasitik Körfezi kıyılarında konuşlanmıştır. Pelion dağı eteklerinde bulunur.

Yunanistan'ın bu bölgesinin eşsiz güzelliği ve orijinalliği, burasının Yunan şiirinde Olympia tanrılarının dinlenme yeri ve mitolojik insan başlı atların doğum yeri olarak gösterilmesine neden olmuştur. Bölge hala çekiciliğini korumaktadır.

Güçlü bir mıknatısın metali çekmesi gibi Magnesia da insanları öyle çekmekte, özel mikro-iklimi, muhteşem deniz ve dağ manzaraları, Çevresel Eğitim Derneği'nden Mavi Bayrak sahibi harikulade plajları, korunmuş sık kayın, meşe ve ceviz ormanları, nesilden nesile aktarılan halk gelenekleri, birçok tarih ve kültür anıtı gibi hazinelerini cömertçe ziyaretçilerine sunmaktadır.

Volos 19. yüzyılın ikinci yarısında kurulmuştur ve kısa tarihine rağmen Yunanistan'ın ekonomik, kültürel ve siyasi hayatına yön veren bir konumda olmuştur.

Modern Volos, Yunanistan'ı Avrupa, Ortadoğu ve Asya ile bağlayan, ülkenin değer olarak üçüncü sıradaki limanıdır.

Şehirdeki üniversite Yunanistan'ın en büyük yükseköğrenim kurumlarından biri olup ülkede uluslararası bilimsel ve kültürel konferans, kongre, sergi ve toplantıların düzenlendiği ana yerlerden biridir.

Volos 2004 yılında XXVII. Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmıştır ve kentte dünya çapında spor etkinliklerinin düzenlendiği birçok spor tesisi bulunmaktadır.

Yoğun bir uluslararası ilgi gören Volos, sadece Yunan ve uluslararası yatırımcılarının ilgisini çekmekle kalmamış, gayrimenkul müşterileri için de çekici hale gelmiştir. Bu kenti ziyaret eden herkes bir apartman dairesi, villa veya sayfiye evi alarak burada yaşamak istemektedir. Özellikle de Yunanistan'da sadece yaşamayı değil, aynı zamanda mülkünü kiraya vermek de istiyorsa.

Bugün yatırım yaparak, potansiyel alıcılar sadece değeri ileride artacak bir gayrimenkul sahibi olmakla kalmayıp aynı zamanda kiralama ile önemli bir gelir sahibi de olacaktır. Volos kentindeki daire ve villaların kârlılığı çok yüksek olup mülkün çeşidine göre yıllık %10 ila %15 arasında değişmektedir.

Gerek Volos'un gerek Pilio bölgesinin gayrimenkul çekiciliğinin de yukarıda bahsedilenlerde payı bulunmaktadır. Volos ve Pilio bugün sadece ülkenin ekonomik ve kültürel olarak en hızlı büyüyen merkezi değil, aynı zamanda her yıl dünyanın her yerinden birçok turist ağırlayan, Thessalia bölgesinin en popüler turistik bölgelerinden biridir.

Magnesia'nın başkenti, Atina ve Selanik'in ortasında uygun bir konumda bulunur ve ziyaretçiler buraya uçak, otobüs, otomobil veya tren ile kolayca ulaşabilir. Bu arada, Volos kenti, üzerinde eski model turistik bir trenin çalıştığı, kent sakinlerinin "mountzouris" diye adlandırdığı, bugüne kadar muhafaza edilmiş bir demiryoluna da sahiptir.

Bu yol eskiden dağların içinde kaybolmuş Pilio köylerine ulaşımın tek yolu iken, şimdi Volos kentinden Milies köyüne kemerli köprüden geçerek gerçekleştirilen en romantik turlardan birine dönüştürülmüştür.

Pilio sıradağları, Yunanistan'ın en güzel tatil destinasyonlarından biri sayılan eşsiz doğal anıtlardır. Aslında korunan bir bölge olup, Volos ile bağlantı yolları dahi yirminci yüzyılın başında inşa edilmiş bir yerdir. Şimdi ise kıvrımlı dağ yolu bu Yunan İsviçresi'ni sarmalayarak güzelliği ve çekiciliği Yunanistan sınırlarının çok ötesine geçmiş 24 köyü birbirine bağlamaktadır.

Turistik açıdan en ilgi çekici köyler Pilio'nun kuzey kısmında yer almaktadır. Anakasya köyünde 13. yüzyıldan kalma Bizans sarayı ve şapeli, Portaria'da ise Haçlı seferleri döneminde yapılan mutlaka görülmesi gereken 6 kilise bulunmaktadır.

Yaz mevsiminde ise yarımadanın kuzey doğu ve doğu bölgelerinde doğal olarak "adım atacak yer bulunmamaktadır". En popüler bölgeler Agios Ioannis ve Zagora'dır. Bunlardan ilki Agios Dimitrios'un eteklerinde muhteşem bir körfez kıyısında uzanan bir liman kasabasıdır. İkincisi ise Lefko-Kotroni dağı eteklerinde eski elma bahçeleri içinde yer alır. Bölgenin gururu çevre dostu plajı ve neoklasik malikaneleri ile tarihi kısmıdır.

Buradan yola çıkılarak Ege kıyılarında Elitsa, Pouri, Chorefto ve diğer tatil kasabalarına ulaşılabilir. Bu yerlerin hepsinin kendine has bir güzelliği bulunur ve ziyaretçilerine "kıtada" nadir bulunan dingin, geleneksel ve otantik bir yaşam şekli sunar.

Şu sıralarda Volos, Pilio'da gayrimenkul talebi sert bir yükselişe geçmiştir. Bu bolluk bölgesinde her gün daha fazla sayıda insan kendi daire, villa veya müstakil evinin sahibi olmayı istemektedir. Magnesia'nın başkentinde ve aynı zamanda yarımadanın sahil şeridi ve dağ köylerindeki arsa satışlarında da bir sıçrama yaşanmaktadır.

Bülten aboneliği