Santorini adasında gayrimenkul satın alma

Santorini Güçlü bir volkanik patlama sonucu 3500 yıl önce oluşmuş bir adadır. Ada toplam 75 kilometrekarelik bir alana sahip olup merkezi Fira kasabasıdır. Santorini, sadece Akdeniz'in değil tüm dünyanın en güzel ve gizemli tatil beldelerinden biri olarak kabul edilir. Ada eşsiz manzarası, tertemiz denizi, "renkli" plajları ve şirin küçük kasaba ve köylerinin misafirperverliği ile bilinir.

Klasik Akdeniz iklimi adada yıl boyu geçerli olmaktadır. Yaz döneminde zaman zaman yağış alabilmektedir. Kış aylarında, sıcaklık gece vakti bile uzun romantik yürüyüşler yapmayı mümkün kılmaktadır. Plaj sezonu sıcaklığın 24-26 ° C'ye yükseldiği Mayıs ayında başlar ve Kasım ayının başına kadar bitmez.

Santorini Akdeniz'in gerçek bir mücevheridir.. Ada, gezegenimizin en güzel yerleri listelerinde daima yer almakta olup çeşitli uluslararası turistik yayın, kurum ve derneklerden düzinelerce ödül almıştır. Aynı zamanda önde gelen balayı destinasyonlarından biridir. Yolcu gemileri adaya ilk olarak Mart ayında varmaya başlar.

Adanın başkenti Fira muhteşem mimari tarzı ile diğer Kiklad adalarından ayrılır. Hiçbir yerde buradaki kadar tonozlu tavan ve kubbeli bina bulunmamaktadır. Evlerin göz kamaştırıcı beyazlığının yalnızca kilise ve manastırların mavi kubbeleri ile bölünmesini bir düşünün... Santorini'nin en ünlü kiliselerinden biri olan Agiou Mina, oldukça kayalık bir uçurumun üzerine inşa edilmiştir.

Bu kilise adanın Yunanistan'dan öte, dünyada bir sembolüdür, Fira'daki diğer evler, tepelerin kayalık yamaçlarında amfitiyatro stilinde hizalanmıştır. Adanın ziyaretçileri geleneksel Kiklad evlerinde yaşamayı çok sevmektedir. Terastaki bir masada oturmak, keyifle yerel üretilen şaraptan bir yudum almak ve ufukta Ege Denizi'nin nefis gün batımını izlemek - işte Santorini'de bir tatilin gerçek anlamda tanımı budur.

Turistler arasındaki favori yer, adanın ucunda yer alan Oia köyüdür Imerovigli köyü panoramik manzarası ile, Pyrgos ortaçağ köyü de güzel mimarisi ve asırlık tarihi eserleri ile seyahat edenlerin ilgisini çekmektedir. Gezi denizaltısı kullanılarak ada çevresinde yapılan sıradışı tur ile Ege Denizi'nin su altı dünyası ile tanışabilirsiniz. İnanılmaz kültürel anıtları, zarif mimarisi ve hayran bırakan güzelim manzaraları binlerce turisti Santorini'ye çekmektedir.

Santorini'nin plajları genelde ince çakıl taşlarından oluşmakta olup adanın volkanik geçmişi nedeniyle kırmızı, beyaz ve siyah gibi değişik renklerde olabilmektedir. Özellikle iki plajla dikkat edilmelidir:

  • Kamari Tyre antik kenti yakınlarında lüks bir plajdır. İnce çakıl taşları ve volkanik kaynaklı siyah kumu vardır. Plaj yakınında çok çeşitli bar, kafe ve oteller bulunur.

  • Perissa Musa Vouno dağının yanında sahile yakın ve uygun bir konumdadır. Kayalar sekiz kilometrelik plajı rüzgardan korur, dolayısıyla denize girmek için çok uygundur. Atmosferi, aile bireyleri ve arkadaşlar ile yapılacak sakin bir tatil için çok uygundur.

  • Mitolojik hikayelerde anlatıldığına göre Santorini batık ada Atlantis'in zirvesidir. Onyıllar boyunca tarihçiler bu efsaneye bir kanıt aramışlardır. 60'lı yıllarda ise adadaki kazılar sırasında Minos Uygarlığı'na ait antik şehrin kalıntılarına rastlanılmıştır. Akrotiri köyünün yanındaki kazı yerinde antik dünyanın kültür ve mimarisinin keşfedilebileceği Arkeolojik Müze ve Fira kasabasının izlenimlerini zenginleştirecek tarih müzesi yer alır.

  • Adanın sıradışı ve romantik imajı, Yunan topraklarının bu kısmında kendi evinin sahibi olma isteğini inanılmaz derecede arttırmaktadır. Santorini'deki gayrimenkuller ev, kasaba evi, villa, sayfiye evi ve ticari gayrimenkul gibi çok çeşitli seçeneklerde sunulmaktadır.

  • Tepede konuşlanmış, muhteşem Ege Denizi manzaralı eski beyaz taş evler özellikle popülerdir. Altyapısı hızla geliştiği için ada her yıl daha fazla yatırımcı ve geliştirici çekmektedir. Santorini adasında gayrimenkul satın almak kazançlı ve gelecek vaat eden bir yatırımdır.

  • Grekodom sayesinde Santorini adasında bir mülk satın almak için eşsiz bir fırsat sahibisiniz. Şirketimize başvurduğunuzda, deneyimli Grekodom Development yöneticileri dünyanın en güzel adasında bir konut sahibi olma hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Santorini'de alacağınız hususi eviniz, efsanevi Atlantis adasının yadigarında sahip olacaklarınızın bir parçası haline gelecektir.

Bülten aboneliği