Yunanistan'da özel yapı için gereksenimler

Yunanistan'da Ev İnşaatı ile ilgili ayrıntılar.

Yunanistan'da bir ev yaptırmak istiyorsunuz - peki işe nereden başlayacaksınız?

Yunanistan'da ev inşaatı süreci bir arsa satın almak ile başlar.

Bu işlem birkaç aşamadan oluşur. Şirketimiz bu işlemi sizin için daha kolay hale getirmek için elinden geleni yapacaktır.

 

Arsa sahibi kendi arsa satın alım sözleşmesini ve arsanın topoğrafya planını bulunduracaktır.

Türkçe konuşan ekibimiz topoğrafya planın varolan arsaya uygunluğunu kontrol edecek ve aynı zamanda arsanın inşaat faktörlerini inceleyeceklerdir. Bunlar, bahsi geçen arsa üzerinde inşa edilmesine izin verilen maksimum bina alanını belirleyen faktörlerdir. Örneğin, 0.4 katsayısı verilen 100m2'lik bir arsada 40m2'lik bir ev inşa edilebilir.



Yunanistan'da tüm arsalar 2 kategoriye ayrılır:

  • meskun bir alanda yer alan araziler;

  • meskun alan dışında yer alan araziler

Bunlara farklı inşa katsayıları verilmektedir. Örneğin şehir bölgesinde yer alan bir arsanın katsayısı 0.4 ile 2.4 arasında olabilir, hatta istisnai durumlarda bu oran arttırılabilir. İkinci tipte ise, 4000m2'den daha büyük arsalar inşaat için uygun olarak kabul edilir (yollara bitişik olan arazilerde bu boyuttan daha küçük arsalar da inşaata uygun olarak kabul edilebilir).

Böyle bir arsada inşaatına izin verilen evin metrekare cinsinden alanı şöyle hesaplanır:

1. 4000m2 arsa: 200m2'lik bir ev inşa edilmesine izin verilir.

2. 4000-8000m2 aralığındaki arsalar: İnşa edilecek bina alanı şöyle hesaplanır: 200m2 + (arsanın metrekare cinsinden alanı - 4000) x0.02

3. 8000m2 ve üzeri arsalar aşağıdaki gibi hesaplanır: 280m2 (arsanın metrekare cinsinden alanı - 8000) x0.01

 

Arsanın kontrolü ile birlikte ekip üyelerimiz arsanın hukuki geçmişini de araştırır (vergi geçmişi, muhtemel cezalar vs).

Yunanistan'da arsa fiyatları, arsanın konumu, denizden uzaklığı, en yakın yerleşim bölgesi, manzarası vb. etkenlere göre değişmektedir.

 

En iyi seçimi yapmanız ve en kazançlı şekilde yatırımınızı gerçekleştirmeniz için Grekodom Development ekibi sorularınızı cevaplamaya ve gereksinimlerinize uygun mülkü seçmeniz konusunda size yardımcı olmaya her zaman hazırdır.

 

Grekodom Development, bilim ve mühendisliğin en modern ve yenilikçi buluşları ile beraber nesillerdir inşaat sektöründe başarılı olan profesyonel ekibinin zengin deneyimlerinden istifade eder. En çok arzuladığınız projelerin uygulanabilmesini sağlar.

Nitelikli profesyonel ekibimiz tarafından gerçekleştirilen benzersiz işler, son teknoloji tasarım ve inşaat teknolojileri, inşaat ekiplerimizin doğru malzeme seçimi, inşaat proje uygulamasının her aşamasında yaptığımız sürekli denetim ve kontrol ve verimli yönetim ile tamamen paralel ilerlemektedir.

 

Evinizi inşa ederken en yüksek kalite inşaat malzemeleri ve projenin emniyet, konfor ve kullanım kolaylığını garanti eden teknoloji harikası teknik çözümler kullanıyoruz. Şirket personeli tamamlanacak işe en uygun olan malzemeleri seçmenize yardımcı olacak, yerel araziyi ve diğer öğeleri dikkate alarak en iyi çözümleri size sunacaktır.

 

Ekibimizin uzmanlığı, planlarınızın tamamen gerçekleşmesini sağlar. Grekodom Development, tasarım planı ve özelliklerinden nihai uygulamasına kadar inşaatın her aşamasında detaylı bir denetim sağlamaktadır. Ekibimizin mesleki bilgi ve becerileri, Yunanistan'daki evinizin en kısa sürede inşa edilmesine ve giderlerinizin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır.

Bülten aboneliği