Selanik'te gayrimenkul satın alma

Selanik, Makedonya bölgesinin en büyük şehri olup sıklıkla Kuzey Yunanistan'ın başkenti olarak kabul edilir. Eski bir efsaneye göre Makedonya Çarı Kassander tarafından kurulmuş ve şehre eşi Thessaloniki'nin ismini vermiştir. O eski çağlarda şehrin bu kadar popüler olacağını ve bu denli gelişmiş altyapıya sahip olacağını hayal bile edemezdi.

İster bir kasaba evi veya köy evi, ister şehrin kalbinde bir apartman dairesi olsun, Selanik'te bir gayrimenkul satın almak mükemmel bir sermaye yatırımıdır. Mülkünüzü ikinci eviniz veya bir tatil evi olarak kullanabilir ya da burada yerleşmek isteyebilirsiniz. Diğer bir seçenek de evinizi kiraya vermektir: Sıcak denizleri ve ılıman iklimi ile ünlü olan Yunanistan, size yüksek kira ücreti ödeyebilecek yabancı turistler tarafından çok sevilmektedir.

Недвижимость в Салониках

Yerel halkın yeni komşularına karşı gayet samimi olduğunu da belirtmek gerekir. Yunan hoşgörüsü, samimiyeti ve dostane tutumu buradaki insanların doğuştan gelen bir özelliğidir. Bu ulus topraklarını hertür komşu ile paylaşmayı asırlar boyunca öğrenmek zorunda kalmıştır. Şimdi ise Selanik'in konforu burayı yaşamak için ideal bir yer yapmaktadır.

Selanik (yük cirosu itibarı ile) ülkenin Atina'dan sonra ikinci en büyük limanına sahip olması ile ünlüdür. Liman Yunan ekonomisinde hayati bir rol oynar. Deniz taşımacılığı antik çağlardan beri varolmakta ve gelişmektedir: şehri birçok Yunan adasına ve yabancı topraklara bağlayan düzenli feribot seferleri bulunmaktadır.

Şehrin binaları birbirine ardışık olarak dizilmiştir, bu da sokaklarda keyifli yürüyüşleri mümkün kılar. Şehrin altyapısını daha da konforlu hale getirmek için yerel yönetim buraya bir metro hattı inşa etmeye karar vermiştir. İnşaata 2014 yılında başlanması öngörülmektedir. 

Недвижимость в Салониках

 

Seyahat etmeyi sevenler veya iş için sürekli seyahat edenler için de Selanik iyi bir seçimdir. Düzenli uçuşlar Makedonya Havalimanı'nı dünyanın çoğu ülkesine bağlamaktadır.

Yunanistan'ın kuzey başkenti aynı zamanda ülkenin ikinci büyük şehri olup önemli bir iş ve sanayi merkezidir. Burada çok sayıda ilaç, tütün ve gıda fabrikası bulabilirsiniz.

Selanik'te bir gayrimenkul satın almaya karar vermenizi sağlayacak diğer bir özelliği ise kentin zengin kültürel mirası ve modern kültürel yaşamıdır. Kent, erken Hristiyanlık ve Bizans dönemi anıt ve tarihi binaları bakımından çok zengindir. UNESCO şehrin bazı binalarını Dünya Mirası listesine dahil etmiştir. Bunlar Aziz Dimitrios Kilisesi, Galeria Zafer Kemeri, Rotonda, St. Sophia ve St. Apostles Kiliseleri, Akhiropiitos Bazilikası, St. Pantheleimon Kilisesi, Latomu Manastırı ve diğer belli başlı binalardır. Ancak mimari açıdan şehri domine eden ve şehrin simgesi olan yapı elbette ki ünlü Beyaz Kule'dir.

Burada yapılan her tür festival, yarışma, konser ve diğer etkinlikler şehrin insanlarının ve ziyaretçilerinin kültürel yaşamlarını daha da heyecanlı hale getirir. Burada ilk Uluslararası Sinema Festivali 1960 yılında, ilk belgesel - festivali ise 1999 yılında düzenlenmiştir. Alışveriş tutkunları da şehri çok sevecektir: Selanik her yıl düzenlenen uluslararası ticaret fuarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu da Selanik'te mülk sahibi olmak için önemli bir nedendir.

Gençlik etkinlikleri alanına yoğunlaşmış bir şehir olan Selanik, 2014 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olarak ilan edilmiştir.  Birçok öğrencinin yaşadığı şehir gençler tarafından çok sevilmektedir. Aynı zamanda hareketli gece hayatı ile ünlüdür. Hangi yaştan olursa olsun konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyan bazı kulüplerin bazıları: ClubVogue, ClubHouse, LimaniRock & Roll, MatterClub, Minibar.

Bütün bu özellikler Selanik'teki yaşamınızı oldukça konforlu yapmakla kalmaz, şehri çok ama çok çekici hale getirir. Ayrıca bu durum Selanik'teni gayrimenkullerinin fiyat ve ticari değerlerinin asla düşmeyeceği anlamına gelir.

Недвижимость в Салониках

Seçiminizi Selanik'ten yana yapmanızı sağlayacak nedenlerden birkaçı:

  • Son derece gelişmiş bir altyapıya sahiptir

  • İki büyük üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır: Aristotle Üniversitesi ve Makedonya Üniversitesi Balkan yarımadasının en iyi okulları listesinde yer almaktadır.

  • Selanik kıyı şeridi Avrupa'nın en uzun kıyı şerididir. Sakin yürüyüş ve koşular için harika bir yerdir.

  • Şehirde birçok müze, Hıristiyan kilisesi ve antik tapınak bulunur.

  • Burada yaşayanlar şehrin atmosferinin çok özel ve büyülü olduğuna inanır.

  • Şehirde çok sayıda büyük alışveriş merkezi, bar ve taverna bulunur.

  • Sayısız tarihi bölgesi ve anıtsal binaları ile zengin bir tarihe sahiptir.

  • Konumu itibarı ile mükemmeldir, Halkidiki tatil bölgesine yakındır.

  • Selanik'in banliyöleri de gayrimenkul satın almak için değerlendirilebilir.

Perea Gayrimenkulleri

Perea gibi bir Selanik banliyösünden bir mülk satın almak da iyi bir yatırım yoludur. Bu köy Ege kıyılarında bulunmakta olup oldukça gelişmiş bir altyapıya sahiptir, buna karşın gayrimenkul fiyatları burada şehirden çok daha uygundur. Bu bölgede hem kasaba evi hem de apartman dairesi şeklinde birçok yeni bina inşa edilmektedir (hiçbir bina 5 kattan daha yüksek değildir) ve hepsi muhteşem deniz manzarasına sahiptir.

 

Nea Epivates Gayrimenkulleri

Nea Epivates köyü Perea'nın köylerinin yanında bulunur. Bu bölgenin yerlileri bile iki köyün arasındaki sınırı belirtmekte zorlanmaktadır. Nea Epivates kıyı şeridi Perea sahil şeridinin doğal bir devamı olup iki köy de tadını çıkarabileceğiniz sayısız sahil kafelerine, bar, restoran ve tavernalarına ev sahipliği yapar. Muhteşem plajları, son moda mağazaları ve çok çeşitli makul fiyatlı mülkleri ile Nea Eprivates oldukça cazip bir noktadır.

Agia Triada Gayrimenkulleri

Agia Triada köyü Perea ve Nea Epivates'in hemen yanında bulunmaktadır. İyi bir turistik altyapıya sahip küçük bir turist noktasıdır. Çok güzel bir sahil şeridine sahiptir ve mülk fiyatları Nea Epivates'ten bile daha düşüktür çünkü diğer iki köye kıyasla Selanik'ten daha uzak bir noktadadır. Fakat otoyol bu köyü Selanik Havalimanı ve kentin kendisine bağladığı için bu uzaklığı hissetmeyeceksiniz bile.

Mihaniona Gayrimenkulleri

Mihaniona enfes ve prestijli bir sahil köyü olup burada gayrimenkul sahibi olmak ideal bir seçim olacaktır. Oldukça büyük boyuta sahip olduğundan, mağazaları, kafeleri, hastaneleri ile burası daha çok küçük bir kasabayı andırır, tabii muhteşem deniz manzarası da en önemli özelliğidir.

Nea Iraklia Gayrimenkulleri

Eğer Halkidiki yarımadasında bir ev hayal ediyor fakat aynı zamanda Selanik'e daha yakın olmak istiyorsanız Iraklia tam aradığınız yer olabilir. Çok sayıda Yunan, denizde daha çok vakit geçirebilmek için buradan mülk satın almaktadır. Gelişmiş turistik altyapısı ile güzel bir bölgedir. (Yunanlar tarafından çok sevilen) balık tavernaları çevre banliyöler arasında en iyisidir. Tertemiz denize sahip olan bu beldede mülk fiyatları da oldukça caziptir. Aklınızda bulunması gereken tek husus, Iraklia'nın Perea, Nea Epivates ve diğer köylerden farklı olarak, tipik bir deniz beldesi olduğudur. Bu da, kış sezonunda buranın sakinliği ve dinginliğinin tadını çıkarmak durumunda olduğunuz anlamına gelir - Fakat büyük ve kalabalık bir şehirde yaşıyorken aradığımız tam da bu değil midir?

Grekodom Development ekibi size Selanik, kentin banliyöleri veya Yunanistan'ın diğer herhangi bir bölümünde hayal ettiğiniz mülkü seçmenizde yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda yasal prosedürü gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. 

Bülten aboneliği