Yunanistan'da bir iş kurmak

Yunanistan AB'de yabancılar tarafından iş yapılabilecek en uygun ülkelerden biridir. Birçok yabancı Yunanistan'da sıfırdan bir iş kurarak veya halihazırdaki başarılı bir işi satın alarak bu durumu deneyimleme şansını yakalamıştır.

Yunanistan'da bir iş kurmak, yerleşmiş iş gelenekleri ve inovasyona açıklığın eşsiz bir birleşimidir. Bugün isteyen herkes Yunanistan'da bir işyeri satın alabilir; yasalar bunun için en uygun şartları sağlamaktadır. Aynı zamanda günümüzde satış ve satın alım işlemlerinde karşılaşılabilecek yasal durumlarda yardım hizmeti sağlayan birçok şirket bulunmaktadır.

Grekodom uzmanları sektördeki uzun süreli deneyimleri ile, yatırımcıların dikkat etmesi gereken ana hususları belirtecektir. AB içerisinde kurumlar vergisi oranı en yüksek ülkelerden biri olduğu için, Yunanistan'da bir otel satın almak için ilgili yasaları incelemek önemlidir. Buna karşın, 89 sayılı kanun yabancılar için bir dizi vergi avantajı sağlamaktadır.

Yabancılar arasında en popüler seçeneklerden birisi de varolan bir işletmeyi satın almaktır. Bu şekilde Yunanistan'da sektörde halihazırda faaliyette bulunan bir otel satın alabilir, hazır müşteri portföyü sayesinde neredeyse ilk günden itibaren düzenli kazanç sahibi olabilirsiniz.

Turizm ülkenin önemli gelir kaynaklarından birini oluşturduğu ve her yıl sürekli büyüyüp geliştiği için, Yunanistan'da emlak işi gerçekleştirmenin kazancının neredeyse garantili olduğu bilinen bir gerçektir.

Başlangıç yatırımı için küçük bir miktar dahi verimli olabilir. Bu, Yunanistan'da bir otel satın almak için birkaç yüz bin euro ile birkaç milyon euro arasında bir miktara gereksinim duyacağınız anlamına gelir, fakat küçük veya butik oteller 100.000 euro'nun altına da mal olabilmektedir. Aynı zamanda, uygun bir fiyat politikası ve pazarlama stratejisi oluşturulduğunda, bahsedilen miktarlardaki bir sermaye yatırımıyla dahi elde edilebilecek kazanç, yatırım/kar oranları bakımından 100'den fazla odaya sahip bir tesisten daha az olmayacaktır.

Sık sık "Yunanistan'da bir iş kurmak ne kadara mal olur?" sorusu ile karşılaşmaktayız. Bu soruyu cevaplamak oldukça zordur. Diğer herhangi bir ülkede olduğu gibi, sayısız yatırım seçeneği bulunmaktadır. Bu nedenle Yunanistan'da sektöre girme planları içerisindeyken sormanız gereken soru "Ne kadar yatırım yapmak istiyorum?" olmalıdır. Bunu takiben, Grekodom uzmanları sahip olduğunuz kaynaklara bağlı olarak size en kazançlı teklifleri seçeneklerdir!

 

Bülten aboneliği