Dekorasyon ve Tasarım

Yılın 300 günü evinizi ısıtan yumuşacık güneşi, bozulmamış masmavi denizi ve çam ormanlarının parlak yeşilinden oluşan Yunan doğasının zengin renkleri, iç dekorasyon ve tasarım çözümlerine yansımaktadır.


Yunan Stili Tasarım

Yunan tarzı öncelikle kendi arkaik sadeliğini içerir. Bu yüzden konfor ve kullanışlılık, bir Yunan evinin iç mekanının ayrılmaz bir öğesidir.

El oymaları ile süslenmiş masif mobilyalar, açık renkli ahşaptan yapılmış alçak iskemleler ve dolaplar Yunan evlerinin tipik karakteristiğidir. Kırsal kesimdeki evlerde hasır ve tekstil malzemeleri ile süslenmiş dış mekan mobilyalarını da görebilirsiniz.

Tekstil ürünleri Yunan tarzı iç dekorasyonda yaygın olan kullanılmamaktadır. Fakat tüm pencerelerde panjur mekanizması olsa dahi perdelere büyük önem gösterilir. İç dekorasyonda kullanılan tüm tekstil malzemeleri doğal malzemedendir. Siperlikler de aynı şekilde bambu veya ahşap gibi doğal malzemeden yapılır veya panjur gibi alternatifler kullanılır. Tekstil ürünleri genelde yatak odası dekorasyonunda kullanılmakta olup lüks ve el işlemesi yatak örtüleri ile dantel çarşaflar görülebilmektedir.



Yunan stili dekor aynı zamanda çok sayıda fonksiyonel aksesuar ile de karakterize edilir: çok çeşitli seramik vazolar, tipik boyalı süs eşyaları, amforalar ve alçak dekoratif masalar bunlardan bazılarıdır. Büyük evlerin salon köşelerinde aynı zamanda düz veya dekoratif başlı kolonlar da görülebilir.

Dekorasyon.

Ev dekorasyonunda beyaz, limon sarısı, mavimsi-yeşil, zümrüt yeşili ve parlak kırmızı gibi doğaya yakın renkler tercih edilir. Kiklad ve Oniki Adalar'da iç dekorasyonda beyaz ve mavi renkler hakimdir. Bu açık renkler güzellikleri veya moda oldukları için değil, kullanışlılıkları için tercih edilir: bu şekilde boyanan duvarlar güneş ışınlarının büyük bir kısmını yansıtır, dolayısıyla en sıcak günlerde bile evler serin kalır.

Açık renkli taşlar da şömine veya mutfak duvarı dekorasyonu için kabul gören malzemelerdir. Elle boyanmış seramik karolar Akdeniz mutfaklarına benzersiz bir hava katar.

Zemin, özellikle deniz kıyısında yer alıyor ise genellikle mat karolar ile kaplıdır. Bazen evin eşsiz atmosferini vurgulamak için mermer mozaik paneller veya süs freskleri kullanılır. Ahşap zeminler nadirdir; sadece büyük şehirlerdeki apartman daireleri ve evlerde görülür. (Güneşe ve deniz rüzgarına dayanıklı olan) Sıva kaplı duvarlar ve mermer zemin iç dekorasyonda önemli bir rol oynar.

Yunan stili Ege Denizi kıyılarında ortaya çıkmış olup klasik ve yeni klasik stiller ile beraber Rönesans'ın da ortaya çıkmasına öncü olmuştur. Modern daireler ve evler için tamamen kabul gören bir stildir.

Grekodom Development sizlere çok çeşitli iç dekorasyon ve tasarım hizmetleri sunmaktadır. Personelimiz sizlere hayallerinizdeki evi yaratmanız için yardımcı olacak, (Yunan stili de dahil) seçeceğiniz herhangi bir stilde çeşitli tasarım çözümleri sunacak, mobilya, iç mekan süsleri ve aksesuar seçimlerinizde sizlere yardım edecektir. İnşaat profesyonellerimizin uzmanlığı, evinizde gerçekleştirilecek yapı işlerinin en kısa sürede tamamlanmasını garanti eder. Hem siz, hem de ailenizin Yunanistan'daki evinizde yaşamaktan keyif alacağınızı garanti ediyoruz.

Bülten aboneliği