Peyzaj tasarımı

Bahçe, bahçe tasarımı ve onun cazibesi, evinize gelen bir misafirin ilk edineceği izlenimlerden biri olacaktır.

Geleneksel bir Yunan bahçesi, genellikle doğal arazi ile uyum içerisinde olup, tasarım ve inşaat çözümleri ile çevresindeki doğa ile karışmaya meyillidir.  Antik zamanlarda bahçeler hem ev hem de şehir manzarasının ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmiştir. Aristoteles'e göre, bahçeler insanın mutluluğuna katkıda bulunmak içindir. O antik zamanlarda, heykeller ve diğer yapıtlar park, bahçe ve çeşme süsleri olarak kullanılmıştır.

Antik Yunanların peyzaj fikirleri, uyum ile doğaya ve yerel araziye en az ölçüde müdahalede bulunma konsepti üzerine gelişmiştir. Zengin insanlara ait olan villalar yoğun bir biçimde çeşme, su kaskatları, çiçeklikler, dekoratif ağaçlar ve çalılar, kapalı sokak araları, değişik heykelcikler, banklar ve diğer doğal süs dekorları ile donatılmaktaydı.

Ege kıyılarındaki evinize bir bahçe planlamaya başladığınız zaman, Yunan doğası ve tatlarının mümkün olan bütün renklerini kullandığınızdan emin olun. Tasarımlarına önem verip onları toprak vazo, amfora, çiçek saksıları, süslü tutacaklar ve diğer bahçe aksesuarları ile süslerseniz, taş döşeli bahçe yolları ve park alanları bile sofistike bir görünüme kavuşabilir.  Çiçeklenmiş ağaçlar ve diğer bitkiler de tüm yıl boyunca Yunan bahçelerinin güzelliğine katkıda bulunur ve bahçenizi her zaman parlak bir güneş ışığı ile doldurur.

 

Greekodom Development müşterilerine peyzaj tasarım, planlama ve bahçe hizmetleri alanında geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır.:

Projenin geliştirilmesi öncesi arazi düzeni ve ve tasarım hizmeti (taslak ve genel arsa planı)

Değişik zeminlere göre düzen planları, dekoratif ve diğer öğeler

Kurulum planları

Aydınlatma planları

Ağaç ve çalılar, çiçek yatakları ve çimlerin ekimi, bahçe düzeni

Hizmet sistemleri kurulumu (su sistemleri, ışıklar, su depoları, teras vb.)

 

 

 

 

 

 

Bülten aboneliği