Pelopenez'de gayrimenkul satın alma

Argolis Mora Yarımadası'nın doğu bölgesi olup yönetim merkezi Yunanistan'ın ilk başkenti olan Nafplio kentidir. Günümüzün Nafplio kenti hem Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri, hem de önemli bir liman kentidir.

Yunanistan'ın bu bölümü çok makbul ve yumuşak iklime sahip olduğu için tüm yıl boyunca en popüler tatil yerlerinden biri olmaktadır.

1900 nüfuslu küçük bir sahil kasabası olan Porto Heli tatil beldesi Argolida bölgesi içinde yer alır. Bu şirin kasaba, güzelliği ve turistik oluşu ile Ege ve İyon denizlerinin diğer meşhur tatil beldelerinden geri kalmamaktadır. Gelişmiş altyapısı ve inanılmaz güzelliği, bu bölgenin "Yunan Rivierası" olarak bilinmesine sebep olmuştur. Porto Heli'nin, şov dünyasının uluslararası elit cemiyetinin tanınmış birçok temsilcisinin uğrak yeri olduğunu da belirtmek gerekir. İspanya Kraliçesi Leticia ve ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo bile bölgenin güzelliğine karşı koyamamıştır.

Spetses adası Porto Heli'den deniz yolu ile sadece 20 dakika mesafededir. Burası sık sık ünlüler ile karşılaşabileceğiniz şık restoranlar, barlar ve göz alıcı gece kulüpleri ile ünlü bir yerdir. Yunanistan'ın bu kısmında henüz kendi gayrimenkullerini satın almamış olan lüks yat sahipleri ve ünlüler, yakın zamanda yüzüncü yılını kutlayan tarihi Poseidonion Hotel'de konaklamaktadırlar.

Ziyaret etmeye değer diğer bir yer ise Kilada'dır. Porto Heli'den 10 km uzaklıkta Argolic Körfezi'nde bulunan bu güzel köy, Akdeniz'deki balıkçı teknelerinden günlük olarak tedarik edilen mükemmel balık yemekleri ile ünlüdür.

Porto Heli'den çok uzakta olmayan bir konumda, sahili de olan küçük bir koy bulunur - Verunda. Adını büyük ihtimalle takipçilerinden ve doğal afetlerden buraya sığınan Berbery korsanlarından almıştır. Buradaki termal suların özel ve şifalı olduğu anlatılır.

Недвижимость на Пелопоннесе

Eğer Doğu Mora'dan bir mülk satın almaya karar verirseniz, komşularınız arasında dünyaca ünlü Hollywood yıldızları olabilir. Bu yıldızların birçoğu Yunanistan'ın bu bölgesine o denli aşık olmuşlardır ki, Doğu Mora'nın çekiciliğine daha fazla dayanamayıp buradan kendi konutlarını satın almışlardır. Örneğin, Tom Hanks yakın zamanlarda Patmos'ta Julia Roberts'ın evinin yanında bir villa satın almıştır. Sean Connery Porto Heli'ye hayran kalmış, Rowan Atkinson ise Andros adasına aşık olmuştur. Bu liste Harrison Ford, Bruce Willis, Cameron Diaz, Tom Cruise gibi diğer ünlüler ile uzayıp gitmektedir.

Gelecekte bir Yunan evi satın alabilecek ünlüleri de dahil edersek liste daha da uzayacaktır. Russell Crowe, Shakira, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie ve Brad Pitt, Sofya Vergara, Johnny Depp, Goldie Hawn ve Kurt Russell, Kate Hudson, Robert De Niro, John Travolta, Gerard Butler, Leonardo DiCaprio, Jon Bon Jovi, Hugh Jackman, Michael Jordan, Jennifer Lopez, Marc Anthony ve diğer birçok ünlünün bu yakada bir gayrimenkul satın almak istedikleri bilinmektedir.

Son yıllarda Mora'nın doğu yakasında otel ve misafirhaneler giderek çoğalmakta ve altyapıyı geliştirmekte, bu da doğal olarak bu güzel bölgedeki aktif gelişim sürecini göstermektedir.

GREKODOM sayesinde Yunanistan'ın masmavi denizi ve pitoresk manzarasına bakan Mora'da ev sahibi olabilme fırsatınız olacak.

GREKODOM şirketi Mora'da kendi ofisine sahiptir. Alışma turları için Yunanistan'a gelip ev veya iş amaçlı mülk seçme işlemine başladığınızda, geziniz boyunca Türkçe dil desteği hizmeti verilecektir.



Bülten aboneliği