Avrupa'nın En İyi Destinasyonları aşılanmış turistler için en iyi destinasyonları açıkladı: Yunanistan listede

Avrupa Komisyonu şu anda COVID-19 aşısının onaylandığı elektronik pasaportu geliştiriyor. Bununla birlikte, birçok AB ülkesinde, halihazırda aşılanmış turistlerin kendi bölgelerine girmelerine izin verilmektedir. Avrupa'nın En İyi Destinasyonları (EBD) bu ülkeler hakkında bilgi topladı ve bu yıl için en iyi seyahat destinasyonlarının bir listesini hazırladı.

EBD, temel amacı Avrupa'da turizmi teşvik etmek olan, kar amacı gütmeyen uluslararası bir şirkettir. EBD, Avrupa Komisyonu'nun himayesi altında çalışır ve büyük seyahat acenteleri ile birlikte çalışır.
Organizasyon, o sırada kendi topraklarında aşılanmış ziyaretçilerin kabul edildiği ülkelerin bir listesini hazırladı. Bunlar, ekonomileri büyük ölçüde turist akınına bağımlı olan ülkelerdir.
EMD web sitesi, Yunanistan, Portekiz (özellikle Madeira ve Azorlar bölgeleri), İsveç, İtalya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'nın korona aşısı olan turistlerin girişini kolaylaştırmak istediğini gösteriyor.

Ajans ayrıca, benzer eylemlerin Avrupa Birliği üyesi olmayan ancak gezginler arasında popüler olan farklı ülkeler tarafından planlandığını söylüyor. Özellikle Gürcistan bunu yapmak istiyor.

İzlanda, aşı sertifikası veren ilk Avrupa ülkesiydi. Bunun temel nedeni, AB'nin bir parçası olmaması ve belge onay sürecinin daha az zaman alması ve genellikle daha kolay olmasıdır. Aynı zamanda İzlanda, Schengen bölgesinin parçası olan diğer ülkelerin sertifikalarını tanımayı taahhüt eder.
Diğer Avrupa ülkeleri İzlanda örneğini izledi. İsveç, İtalya, Danimarka, Yunanistan, Gürcistan ve Portekiz benzer kurallar getirmeyi planlıyor. Bu nedenle, EBD onları yakın gelecekte en iyi seyahat destinasyonlarından biri olarak seçmiştir.

Kuruluş, web sitesinde aşılanmış gezginler için uygun alanların bir listesini sunmaktadır:

  • Yunanistan'daki Kefalonya ve Girit adaları (özellikle Resmo)
  • Gürcistan, Tiflis ve çevresi
  • Portekiz'de Madeira Özerk Topluluğu
  • Portekiz'de Azor Adaları Özerk Bölgesi
  • İzlanda'nın bütün bölgesi
  • Cavtat şehri ve Hırvatistan'daki tarihi Konavle bölgesi
  • İspanyol Seville

EBD tahminlerine göre, seyahat destinasyonları listesi yalnızca zamanla genişleyecektir. Aşılı yolcular için Avrupa çapında aşılı pasaportun onaylanmasıyla, AB'ye seyahat konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur.

Bülten aboneliği