Atina'daki havaalanı Avrupa'nın en güvenli havalimanlarından biri olarak kabul ediliyor

@shutterstock

Covid salgını, müşterileri olabildiğince korumak veya "uzun molalar" vermek gibi bir seçimle karşı karşıya kalan birçok şirketin çalışmalarına damgasını vurdu. Atina'daki uluslararası "Eleftherios Venizelos" havaalanı da böyle bir sorunla karşılaştı. Covid virüsünün ilk dalgasında bile enfeksiyonun yayılmasını önlemek için gerekli önlemler alınmış ve bugün "Eleftherios Venizelos" Avrupa'nın en güvenli ikinci havalimanıdır.

Bunlar, güvenlik derecelendirmesinde dünyadaki 400'den fazla havalimanına katılan Güvenli Seyahat Barometresi verileridir. Test, gezginler tarafından sağlanan bilgilere dayanılarak gerçekleştirildi. COVID-19 tıbbi güvenlik protokolü esas alınarak test 29 noktada gerçekleştirildi. Yolcuları havalimanlarından alınan koronavirüslerden korumaya yönelik ek tedbirlere ilişkin kriterler ve yolcu güven düzeyi gibi göstergeler dikkate alındı. Puan, havaalanlarının covid tehdidine ne kadar hızlı tepki verdiğini ve virüs koruma tekliflerinin yolcular için ne kadar uygun olduğunu da hesaba kattı.

Sonuç olarak, havalimanlarının% 15'i 4 puanın üzerinde bir puan aldı ve bu oldukça iyi bir gösterge olarak kabul ediliyor. Avrupa'da, yolcular açısından en güvenli, ortalama 4,4 performans puanıyla Birleşik Krallık'taki Heathrow Havalimanı oldu. Atina Havaalanı "Eleftherios Venizelos" ortalama 4.3 puanla ikinci sırada. Yunan havaalanı, Abu Dabi, Dubai, Katar, Londra ve Singapur havalimanlarının arkasında, dünya güvenlik derecelendirmesinde altıncı sırada yer almaktadır. Sıralamadaki katılımcılardan hiçbirinin 4,4 puandan fazla kazanamadığını belirtmekte fayda var. Bu nedenle, Atina'nın "Eleftherios Venizelos" havaalanı için 4,3 puan mükemmel bir sonuçtur.

Yolcu arama verileri, salgının ikinci dalgasının çoktan başladığı Ekim 2020'de toplandı. Bu nedenle, değerlendirmeyi savunanlar, havaalanlarının yeni bir koronavirüs salgınına hazırlanmak ve yolcu güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için yeterli zamana sahip olduğuna inanıyor. Ancak tüm havalimanları DSÖ'nün tavsiyelerine uymadı ve bir pandemide hava taşıyıcılarının hizmetlerini kullanmak zorunda kalan insanlara bakmadı. Havalimanı güvenlik değerlendirmelerinin aylık olarak yayınlanması bekleniyor.

Bülten aboneliği