Volkswagen yakında bir Yunan adasını fethedecek

Yunanistan ve Almanya'dan bir otomobil üreticisi, ülkede ekoturizmin tanıtılmasında ortak oldu. Plan, Astypalea adasına elektrikli araçların tanıtılması.

Astypalea - geleceğin adası

Böyle bir açıklamanın ütopik doğasına rağmen, Yunan makamları zaten çok özel bir plan geliştirdiler. Astypaleaadası, çevre dostu teknolojilerin tanıtımı için bir yer olarak seçildi ve Alman otomobil üreticisi Volkswagen, projenin teknik kısmından sorumlu. 4 Kasım'da ilgili bir memorandum imzalandı.
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis "projenin iddialı" olduğunu belirtirken, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Frangogiannis hükümetin bu şekilde "adalıların günlük yaşamlarını iyileştirmek" istediğini söyledi.
Volkswagen Herbert Dees, projenin benzersiz olduğunu ve birkaç yıl içinde Astypalea adası örneğinde yakın geleceğin nasıl olacağını göreceğimizi vurguladı.

Ortak çabalarla

Adanın yaklaşık 1300 nüfusu var ve yaklaşık aynı sayıda insan içten yanmalı motorlu araba kullanıyor. Görünüşe göre, arabaların yerini 1.000 Volkswagen ID.3 elektrikli araç alacak. Herbert Dees tarafından tasarlanan bu model, ID.4 SUV ile birlikte yeni "popüler elektrikli otomobil" haline gelmelidir.
Volkswagen AG grubunun adalılara indirimli araba satın alma fırsatı vereceği göz ardı edilmiyor. Projenin ilk aşaması yaklaşık 3 milyon avroya mal olacak, zamanla yatırım 10 milyona çıkacak. Para, ada genelinde şarj altyapısı inşa etmek için de kullanılacak.
Aynı zamanda, Yunan makamları elektrikli araçların satın alınması için 12 bin avroluk sübvansiyon sağlamayı planlıyor. Devlet yatırımı da 10 milyon avro civarında olmalı.

Herkes için elektrikli araçlar

Elektrikli arabalar sadece sakinler tarafından değil, adada araç kiralama için de kullanılacak. Özellikle SEAT (Volkswagen'in bir yan kuruluşu) tarafından elektrikli scooter ve elektrikli paten kiralanması planlanıyor. Çevre dostu arabalar zamanla polis ve sağlık çalışanları tarafından kullanılacaktır.
Astypalea adası sadece Volkswagen için değil, Yunanistan'ın kendisi için de bir deney alanı olacak. Şirket reklamdan yararlanacak ve Yunan hükümeti eko-turizmde öncü olduğunu ilan edecek.

@Volkswagen AG

Bülten aboneliği