Papadimitriou ve Zou Xiaoli Çin'in Yunanistan’la İlgili Yatırımlarını İncelediler

 

Papadimitriou ve  Zou Xiaoli Çin'in Yunanistan’la  İlgili Yatırımlarını İncelediler

 

Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou Pazartesi günü Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Zou Xiaoli ile yaptığı görüşmede, Yunanistan'ın Çin Kalkınma Bankası (CDB) tarafından planlı bir Yunan kalkınma bankasına katılım olasılığıyla ilgilendiğini söyledi.

Toplantıda Papadimitriou, Çin Kalkınma Bankası'yla yaptığı görüşme ve Yunanistan'ın, daha fazla işbirliğine olan ilgisini ifade eden CDB yönetimine gönderdiği mektupları, Büyükelçiye sundu.

Ayrıca, özellikle Çin tarafının Atina'da bir ofis kurma niyetinde bulunarak bu işbirliğinin önemini vurgularken aynı zamanda kurulacak olan ‘Hellenic Development Bank’ sına da katılma niyetinde olduğunun altını çizdi.

Her iki taraf da, iki ülke arasındaki başarılı ekonomik işbirliğini vurguladı ve enerji, iletişim, lojistik ve altyapı alanlarında daha da sinerjilerin geliştirilmesinde Çin'in büyük yatırım ilgisi üzerinde görüştü.

Özellikle turizm sektöründe , iki ülke arasındaki işbirliğinin, ayın sonundan itibaren haftada iki kez doğrudan uçuşun (Pekin-Atina) durumu güçlendireceğini vurguladılar.

Papadimitriou, kaliteli Yunan tarım ürünlerinin Çin'deki ihracat potansiyeline değinerek, özellikle beyaz peynir ve Yunan şarapları gibi Yunan ürünlerinin coğrafi işaretlerin korunmasına saygı gösterilmesi gereğini söyledi.

Bülten aboneliği