Avrupa’da turizme bağlı gayrimenkuller

 

Avrupa’da turizme bağlı gayrimenkuller

 

Yunanistan, turizmle ilgili lüks mülklerde yüksek getiri arayan yatırımcılar için en onde gelen ulkelerden sayilmaktadir

Uluslararası mülk danışmanları Agean Property tarafından hazırlanan yıllık rapora göre, Avrupa'nın en çok satan yatırım merkezlerinde lüks 10 konuttan dokuzu Yunanistan’a aittir.

Agean, son calismasi icin yaz sezonunda 12 haftalık kira geliri vaat eden 250 metrekarelik lüks tatil evlerini kullanmistir.

Santorini ve Paros, lüks tatil konaklama yatırımcıları için Avrupa'nın önde gelen hedefleri olarak yerlerini almışlardır. Rapora göre, Mykonos, yüzde 8,4 yatırım getirisi, Santorini ve Paros yüzde 6,4 oranları kaydetmistir.Diger onemli bolgeler Rodos, Skiathos, Elounda, Porto Heli, Halkidiki ve Hania’dir.

Hanya'daki yatirimlardan elde edilen kâr, Hırvatistan'ın Dalmaçya Kıyısı , Tunus ve Fransa'nın güneyindeki Nice'de yapılacak yatırımlarla elde edilen getirilerle parallel olarak gösterilmektedir. Araştırmaya göre, bu destinasyonlar şu anda yaklaşık% 4.8 yatırım getirisi sunmaktadir.

Listede digger Yunan destinasyonlari arasinda Cephalonia, yüzde 4.1'lik bir yatırım getirisi ile 13üncü sırada ve onu yüzde % 4 oranında Corfu izlemektedir. Atina Rivierası,23 sirada yüzde 3.4'lük gelir saglamaktadir.

Geçen yıl Yunan lüks tatil konaklama yerleri için nispeten istikrarlı mülk değerleri ve kira fiyatlarının bazı durumlarda yükselmiş olması veya ayni seviyede kalmasinin sonucunda yüksek verime katkıda bulunması dolayisiyla bu yatırımdaki basariyi getiren faktorler oldugu kanitlanmaktadir.



Yunanistan'daki tatil konaklama fiyatları, son on yilda krizin baslamasi ile ortalama yüzde 30 ila yüzde 40 oranında düştü Bu olay küresel talebin artmasına yardımcı oldu. Agean’in yaptığı araştırmanın sonuçlarına gore , Yunan yaz turizmi sezonunun Mayıs ayını kapsayacak şekilde genişlemistir.

Araştırmaya göre, Yunan tatil satın alan yatırımcıların büyük çoğunluğu ABD, Avustralya, Avrupa ve Orta Doğu'dan geliyor.

 

 

Bülten aboneliği