2017 yılının ilk çeyreğinde Merkez Atina ve Glyfada'da emlak fiyatları yükseldi.

 

2017 yılının ilk çeyreğinde Merkez Atina ve Glyfada'da emlak fiyatları yükseldi

 

Yunanistan gayrimenkul pazarı düşmeye devam ederken, Atina şehir merkezindeki Ermou Caddesi'ndeki ticari mülkler için kiralar ve Glyfada'nın güney banliyösündeki Metaxa sokağı yükselişte bulunmaktadir . Cushman & Wakefield ile işbirliği yapan Propius danışmanlık firmasının yayınladığı verilere göre, kira bedelleri Mart ayı sonunda 2016'ya göre% 7 arttı.

"İyi yerler" olarak adlandırılan belirli alanlarda, ortalama kiralama maliyetleri metre kare başına 210 avroya ulaştı. Glyfada banliyösündeki Metaxa caddesi,% 9,1 ile metrekare başına 120 avroya tekabül eden oranlarda en yüksek artış kaydederken, Kolokotroni caddesindeki mülkler% 4,5 artış gösterdi. Bu yüksek oranını koruyan büyük alışveriş merkezlerinin yanı sıra premium isyerleride , pazardaki olumlu işaretlerden biridir.

Bununla birlikte, kötü haberler ancak ekonomik ortamda pozitif bir gelir elde etmeye devam eden büyük merkezler dışında krizin merkez disinda çevre sokaklarda ve Atina ve yakınlardaki diğer banliyölerde bulunan diğer yollardaki boş dükkanlarda kiralari negatif etkilemesidir. Proprius analistleri, "iyi noktalar" daki kira masraflarının yükselmeye devam edeceğini ve diğer tüm ticari alanlardaki maliyetlerin ise negatif trendini koruyacağını öngörüyor. İkinci defa gözden geçirme sürecinde yeni vergiler, artan sosyal güvenlik katkıları, yüksek işsizlik ve belirsizlik, tüketici güveni ve tüketici gelirlerini ve genel ticari alisverisi etkiledigi gorulmektedir.

Bülten aboneliği