Yunanistan'dan Dünyaya Açılan Kapı: Grekodom

Türkiye'nin emlak haber merkezi olan Emlak Gündemi gazetesi ile yaptığımız birinci röportajımız :

 
Grekodom hakkında bilgi verir misiniz?

Grekodom Development şirketi Yunanistan'da gayrimenkul sektöründe son 11 yıldır faaliyet göstermektedir. Şirketimiz Yunanistan’ın en büyük holding şirketlerinden biri olan Muzenidis Group’un bünyesinde bir şirkettir. Bu şirketler arasında Mouzenidis Travel ve Ellinair Havayolu şirketi gibi bir dizi şirketler grubudur.

Grekodom Development gayrimenkul alanında alım satış ve kiralama faaliyetlerinde bugüne dek 1700’den fazla satış gerçekleştirmiştir. Bu satışların çoğunluğu Kuzey Yunanistan’da gerçekleşmiştir. Şirketin müşterilerinin büyük çoğunluğu beş yıllık oturma izni olan, üçüncü ülkelerden gelen bir portföye sahiplerdir. Portföyümüzün çoğunluğunu yurt dışındaki müşterilerimiz oluşturmaktadır. Bu bizlere apayrı bir tecrübe imkanı sağlamıştır. Şirket satışlarının sağladığı en büyük faydalardan birisi, 5 yıllık ikamet ile 28 ülkede dolaşım imkanının alınabilmesidir.

Grekodom'un 2017 yılında büyüme planları nelerdir?

Şirketin ana özelliklerinden biri hızlı adımlarla ilerleyip doğru bir eğilim göstermesidir. Her sene şirketimizin çalıştığı ülkelerin sayısı artış göstermektedir. Aynı zamanda verdiğimiz hizmetlerin kaliteside gelişmektedir. Geçtiğimiz yıl içinde Kuzey Yunanistan’ın en büyük projesini başlatmıştır. Proje, en güzel sahil kesimlerinden biri olan Halkidiki yarım adasının Sithonia bölgesindedir. Proje kapsamında 3000 arsadan oluşan 500 metrekarelik ve her arsada 130’ar metrekarelik konutların yapılması planlanıyor. Yıl sonuna kadar projenin birinci aşaması olan 50 villanın hazır olacağı ve şimdiye kadar %30 civarında konutların rezerve edilmesinden dolayı geri kalanlarının tümünün satılacağı öngörülmektedir.

Türkiye pazarı Grekodom için doğru ve gerçek bir pazar mı?

Türk pazarı Yunanistan için hem komşuluk ilişkileri hem de kültürel yakınlıklar dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Yunanistan’da toplamda 250.000 avro’luk gayrimenkul yatırımından Schengen ülkeleri dışında bulunan vatandaşlar için 5 yıllık ikamet izni, ayrıca yenileme imkanı ve Schengen ülkelerinde kısıtlama olmaksızın seyahat edebilme hakları edinmesi en cazip unsurlardan birisi olarak kabul edilmektedir.

En son projenizin diğer yurt dışı pazarı hedefleyen  projelerden farkı ve avantajı nelerdir?

Şirket için en önemli unsur hizmet kalitesini geliştirmesidir. Diğer Yunanistan gayrimenkul şirketlerinde ayrılmamızı sağlayan en büyük özelliğimiz, 20.000 den fazla emlak veri tabanına sahip olmamızdır. Şirketimizin bir diğer avantajı ise profesyonel eğitim görmüş kadromuz ile hizmet sunmamızdır. Satıcılar, gayrimenkul danışmanları, avukatlar kadromuz, muhasebeci kadromuz, inşaat mühendislerimiz, mimarlarımız, dekorasyoncularımız bu kodroyu oluşturmaktadır.

Geniş hizmet yelpazemizde şunlar yer alıyor;

* İstekleriniz doğrultusunda en iyi emlak seçimini sunmak
* Gayrimenkul turları
* Yasal destek
* İnşaat yapımı ve restorasyon hizmeti
* Gayrimenkulünüzün gelir ve gider takipleri

Neden Yunanistan’da yatırım yapılmalı?

Bunu 5 maddede özetleyebiliriz;

* İklim şartları
* Düşük fiyatlar (Son dört yılda emlak fiyatlarındaki önemli düşüş. Bazı durumlarda % 50'lik düşüş bulunmaktadır.)
* İkamet izni imkanı
* Düşük yaşam giderleri
* Hızlı ve güvenli satın alma süreci( Yaklaşık 10-15 iş günü)

Yunanistan’da yatırım yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir ?

Yurt dışında gayrimenkul satın alımı her kişinin hayatında hoş ve önemli bir adımdır. İstatislikler her kişinin aklından 15 yıl içinde en az bir kere gayrimenkul satın alma fikrinin geçtiğini göstermektedir. Tavsiyemiz doğru bir gayrimenkul yatırımı yapabilmeniz uzman kişilerden destek almanızdır. Gayrimenkul alımlarında hukuki konular çok kritiktir. Bu bakımdan uzman kişilerin hukuki desteğini almak en büyük gerekliliktir. Gerekli evrakların ve işlemlerin yapılabilmesi için güvenilir bir gayrimenkul uzmanına danışmak çok önemlidir. Bir gayrimenkul alımında pazarlık payını göz önünde bulundurunuz. Talep edeceğiniz mantıklı bir indirim gayrimenkul sahibi tarafından değerlendirilebilir.

Bülten aboneliği