Bülten

Bülten aboneliği

Vize için gerekli belgeler

Yunanistan vize başvurusu için gerekli evraklar.

Yunanistan'da mülk sahibi olanlar için Çok Girişli Schengen vizesi ve Oturum İzni.



Mülk satın alma işlemi tamamlanıp mülkiyet geçiş sözleşmesi imzalandıktan sonra, mülk sahibi çoklu giriş imkanı tanıyan Schengen vizesi elde etme hakkına sahip olmaktadır. Bu vize, geçerli olduğu süre içerisinde sahibine Yunanistan ve diğer Schengen ülkelerini birden fazla defa ziyaret etme hakkı vermektedir.

Bahsi geçen vize bir yıl geçerli olup her yıl uzatılabilmektedir.

Mülk sahibine ve onun aile bireylerine Yunanistan ve diğer Schengen ülkelerinde bir yıl içerisinde 180 günden fazla olmamak kaydı ile kalma imkanı vermektedir.

Vize başvurusu müşterinin kendi ülkesindeki Yunanistan Konsolosluğu'na bizzat yapılmaktadır. Bunun yanında Moskova'daki Grekodom Development avukatlarına bu işi sizin için yapmaları için vekalet verebilirsiniz. Onlar vize veya oturum izni başvurunuz ile ilgili gerekli tüm prosedürleri sizin için tamamlayacaklardır. Tüm yapmanız gereken, tüm belgelerinizi ve personelimizin sizin için işlemlerde bulunabilmesi için gereken noter imzalı vekaletnameyi bize postalamaktır. Vize başvuru bedeli 100 Euro'dur.



Bulunduğunuz bölgedeki Yunanistan Başkonsolosluğu'na gönderilmesi gereken belgeler:



  • lk Satın Alım Sözleşmesi'nin bir kopyası.

  • Davet mektubu (Yunanistan'da mülk sahibi olmayan kişiler için; özel bir formu yoktur)*

  • Tüm vize prosedürlerinizi gerçekleştirmesi için personelimize vereceğiniz noter onaylı vekaletname.

  • (Mülk sahibi için) bir yıl ve (ziyaretçiler için) altı aylık vize başvurusu yapıyoruz.

 



Türkiye'de çalışan kişiler için.

  • Başvuru Formu

  • Geçerli bir pasaport ile beraber pasaportun ön sayfası ve içinde bulunan Schengen vizelerinin fotokopileri.

  • 2 renkli fotoğraf (3.5x4.5mm veya 3x4mm)

  • Nüfus cüzdanı ve sicil bilgileri fotokopileri.

  • Çalışma bilgileri (İşverenin adres ve telefon numarası ile başvuru sahibinin pozisyon ve maaş bilgilerinin olduğu imzalı ve mühürlü çalışma beyanı)

 



Serbest meslek sahipleri için.

  • Başvuru Formu

  • Geçerli bir pasaport ile beraber pasaportun ön sayfası ve içinde bulunan Schengen vizelerinin fotokopileri.

  • 2 renkli fotoğraf (3.5x4.5mm veya 3x4mm)

  • Nüfus cüzdanı ve sicil bilgileri fotokopileri.

  • Bireysel olarak yapılan iş sertifikasının bir fotokopisi, vergi sicil belgesi fotokopisi ve bir vergi kurumu tarafından düzenlenmiş gelir beyanı veya vergi beyanının bir fotokopisi. İşyerinin kendi mühürünü kullandığı durumlarda, mühürlü çalışma beyanı.

 

 

Emekliler ve çalışmayanlar için.

 

  • Başvuru Formu

  • Geçerli bir pasaport ile beraber pasaportun ön sayfası ve içinde bulunan Schengen vizelerinin fotokopileri.

  • 2 renkli fotoğraf (3.5x4.5mm veya 3x4mm)

  • Nüfus cüzdanı ve sicil bilgileri fotokopileri.

  • Emekli kartının fotokopisi.

  • Başvuru sahibinin yakını tarafından verilmiş bir sponsorluk mektubu, kişi ile aile bağını kanıtlayan bir belge, sponsorun çalışma beyanı veya başvuru sahibinin en az 30.000 ruble bakiyesi olan banka hesap cüzdanı.

 

Reşit olmayan kişiler için (18 yaşının altında olup kendi pasaportu ile seyahat edenler)

  • Geçerli bir pasaport ile beraber pasaportun ön sayfası ve (eğer varsa) içinde bulunan Schengen vizelerinin fotokopileri.

  • 2 renkli fotoğraf (3.5x4.5mm veya 3x4mm)

  • Doğum belgesi fotokopisi

 

  • Kişinin okulu tarafından düzenlenen beyanın orijinali

 

  • Reşit olmayan kişinin yakını tarafından verilen sponsorluk mektubu, kişi ile aile bağını kanıtlayan bir belge ve sponsorun çalışma belgesi veya banka hesap cüzdanı.

 

 

 

Bir ebeveyn refakatinde yolculuk eden reşit olmayan kişiler için.

  • Geçerli bir pasaport ile beraber pasaportun ön sayfası ve içinde bulunan Schengen vizelerinin fotokopileri.

  • 2 renkli fotoğraf (3.5x4.5mm veya 3x4mm)

  • Doğum belgesi fotokopisi

 

  • Kişinin okulu tarafından düzenlenen beyanın orijinali

 

  • Reşit olmayan kişinin yakını tarafından verilen sponsorluk mektubu, kişi ile aile bağını kanıtlayan bir belge ve sponsorun çalışma belgesi veya banka hesap cüzdanı.

  • Diğer ebeveynin yolculuk için rızasını gösteren belge ve bu kişinin kimlik belgesinin (veya pasaportunun) fotokopisi (ebeveynin biyometrik ve sicil bilgilerini içeren sayfalar)

 



Ebeveyn refakatinde olmadan seyahat eden reşit olmayan kişiler için.

  • Geçerli bir pasaport ile beraber pasaportun ön sayfası ve içinde bulunan Schengen vizelerinin fotokopileri.

  • 2 renkli fotoğraf (3.5x4.5mm veya 3x4mm)

  • Doğum belgesi fotokopisi

 

  • Kişinin okulu tarafından düzenlenen beyanın orijinali

 

  • Reşit olmayan kişinin yakını tarafından verilen sponsorluk mektubu, kişi ile aile bağını kanıtlayan bir belge ve sponsorun çalışma belgesi veya banka hesap cüzdanı.

  • Her iki ebeveynden alınacak ebeveyn rızasını gösterir belge (reşit olmayan kişiye eşlik edecek olan kişinin ismini içerecektir) ve ebeveynlerin kimlik belgelerinin (veya pasaportlarının) fotokopileri (ebeveynlerin biyometrik ve sicil bilgilerini içeren sayfalar)



* Mülk sahibi seyahat etmiyor ise pasaportunun ön sayfasınının fotokopisini, eğer kendisi de seyahat ediyor ve geçerli bir vize sahibi ise, vizesinin bir fotokopisini ibraz edecektir.