Mülk Satın Belgeleri

Yunanistan'da Mülk Satın Alımı İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan'da mülk satın alım prosedürü oldukça basit olup çok kısa bir süre almaktadır. Günümüzde Yunanistan'da tapu almak sadece 10 gün sürmektedir. İşlemlerin bu kadar kolay olmadığını duymuş olabilirsiniz, bu söylentiler haksız olmamakla birlikte, günümüzde artık geçerliliğini kaybetmiştir: Haziran 2011'den önce, ülke sınırlarına yakın bölgelerden mülk alacak olan alıcıların Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan izin almasını şart koşan bir sınır rejimi kanunu bulunmaktaydı.

Bu yüzden alıcı çok miktarda belge toplamak zorundaydı ve işlemlerin tümü birkaç ay sürebiliyordu. Şimdi ise prosedür çok daha basit hale gelmiştir ve mülk satın alma prosedürlerinin tamamı 10 gün içinde sonuçlandırılabilmektedir. Gerekli belgelerin listesi de çok daha kısa hale gelmiştir.



Mülk satın alımı için gerekli olan belgeler:



  • Geçerli bir pasaport

  • Geçerli Yunanistan veya Schengen vizesi

  • Daimi ikamet adresini kanıtlayan belge (ulusal kimlik kartı/ikamet edilen ülkenin pasaportu)

  • Çalışma beyanı, örn: müstakbel alıcının uğraştığı iş ile ilgili belge (yapılan işin türü önemli değildir).

  • Vergi beyannamesi fotokopisi (veya Gelir Vergisi Beyanı), ya da diğer herhangi bir gelir beyanı (maaş bordrosu, banka hesap ekstresi, vs). Belgelerde görülen gelir miktarı önemli değildir ve mülk fiyatı ile ilişkisi yoktur. Bu belge Yunanistan'da vergi mükellefi olmak için gereklidir.

Bülten aboneliği