Yunanistan, büyük işadamları için uluslararası bir destinasyon oluşturmakta

Yunan parlamentosu tarafından 17.02.21'de oylanan yeni yasal çerçeve ile Yunanistan, dünya çapında " family offices" (aile ofisleri) olarak bilinen "Aile Mülklerinin Yönetimi için Özel Amaçlı Şirketler"in kurulmasınına destek olarak büyük işadamlarına çağrıda bulunuyor.

Aile ofisleri, dünyanın diğer ülkelerinde onlarca yıldır başarılı bir şekilde faaliyet göstermekte ve bunların en az yarısı, İsviçre ve Birleşik Krallık olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunmaktadır. Bu şirketlerin faaliyetlerinin temel amacı, varlıklı ailelerin servet, yatırım, vergi planlaması ve diğer mülk ihtiyaçlarının yönetilmesidir.

Yunanistan'da aile ofislerinin kurumsallaşması ve kurulması ve söz konusu şirketlere uygun bir vergi sisteminin sağlanması, aslında yabancı sermaye girişini amaçlayan daha geniş bir vergi tasarımı oluşturmaktadır.

Kısa süre önce, aynı hükümet tarafından yabancı emeklilere özel olan “Yerleşik olmayan ikâmetgah sahipleri” yasası çıkarılmıştı. Söz konusu yasa ile yabancı emeklilerin toplam geliri %7’lik vergilendirme işlemine tabi tutulmaktadır. Çıkartılan üçüncü bir yasa ile vergi yükümlülüklerini yarıya düşürerek "dijital göçebeleri" Yunanistan'a yerleşmeye davet etmektedir.

Source: www.forbes.com

Bülten aboneliği