Yunan emlak fiyatları 2019'da yükseldi

Yunanistan'ın en büyük şehirlerindeki emlak piyasası 2019'da fiyatlarda etkileyici bir artış gösterdi. Maliyet sadece alıcılar için değil kiracılar için de arttı. Ülkedeki emlak sitelerine göre, Yunan emlak piyasası güney Avrupa'nın en hızlı büyüyen pazarlarından biridir. En aktif gayrimenkul alanlar ise alırken oturma izni almak isteyen yabancı yatırımcılardır.


Geçen yıl fiyat istatistikleri


2019 yılında en yüksek fiyat artışları Yunanistan'ın 2. büyük şehri olan Selanik'te kaydedildi. Burada emlak fiyatlarındaki ortalama artış 2018'e göre% 28 idi.
Atina, Selanik'in gerisinde değil. Sermayede fiyat artışları ortalama% 27,8 idi. Pire kenti üçüncü oldu - fiyatları% 16.3 arttı.
Kira fiyatları da yükselmeye başladı. Saronicos Körfezi'nin kuzeydoğu kıyısındaki Yunanistan'ın üçüncü büyük şehri olan Pire listesine başkanlık etti. Bir önceki yıla göre Pire'deki kira büyümesi ortalama% 25.2 idi.
Trikala şehrinde ve Atina'nın merkez ve batı banliyölerinde Saronik Körfezi adaları, Korfu, kira fiyatları% 19'dan% 23.1'e yükseldi.


Emlak piyasası olgusu


2019'daki sıçrama, ülkenin birçok bölgesinde emlak fiyatlarını kriz öncesi seviyeye getirdi. Ancak geçen yıl anakara Yunanistan'ın çevresindeki bazı ilçelerde ve şehirlerde fiyatlarda önemli bir düşüş yaşandı. Emlak piyasası uzmanları bu fenomen için rasyonel bir açıklama bulamıyorlar. Örneğin, Batı Makedonya'nın Greven bölgesinde% 19,4'lük bir düşüş ve Trikala, Boeotia, Fochis ve Drama bölgelerinde% 8,2'lik bir düşüş kaydedildi.
Daha önce, en yüksek gayrimenkul fiyatları Atina'da kaydedildi. Ancak bu yıl sermaye kaybedildi - Selanik şampiyon oldu. Yılın konut fiyat endeksine göre ortalama maliyet artışı% 6,5 oldu. Bu nedenle, Yunanistan'da bir ev veya daire satın almak isteyenler acele etmeli - fiyat indirimi beklenmiyor.

Bülten aboneliği