Fraport Yunanistan Makedonya havaalanını modernleştirmeyi planlıyor

Fraport Yunanistan, Selanik'teki Makedon havaalanında ek yatırımlar yapmayı düşünüyor. İsteğe bağlıdır ve yönetim şirketinin kişisel bir girişimini temsil eder. 14 bölgesel havalimanı tarafından yönetilen Alman-Yunan konsorsiyumu, ilk yatırım programının 450 milyon € 'luk kısmını tamamladı.

Havaalanı Modernizasyon Planı

Makedonya havaalanında faaliyet gösterecek lojistik merkezinin sunumu sırasında Fraport Yunanistan İcra Direktörü Alexander Zinell, havalimanının yakınında hala kalkınma için kullanılabilecek boş bir bölüm olduğunu söyledi.

Ön verilere göre, bu bölge bir alışveriş kompleksi, ek lojistik merkezleri ve bir otelin inşaatı için bir alan olarak kabul edilir. Makedonya Havaalanı yöneticileri, Atina Uluslararası Havaalanı yakınında bulunan Sofitel Hotel'den örnek alıyorlar. Üst düzey yöneticiler, otelin ilave yolcu trafiği sağlayacağına inanmaktadır.
Son zamanlarda DHL Express Hellas ve Fraport Yunanistan, Makedonya Havalimanı'nda 10 yıllık bir işbirliği anlaşması imzaladılar. Bu anlaşmanın ardından DHL Express, kuzey Yunanistan'daki en büyük yatırımları yapacak, yani yeni bir dağıtım merkezi inşa edecek. Proje için halihazırda 7 milyon € 'dan fazla bir bütçe tahsis edilmiştir.


Yolcu akışında artma

Yunanistan turizm endüstrisine güvenmektedir, bu nedenle altyapının iyileştirilmesine azami özen gösterilmektedir.Özellikle, Yunanistan misafirlerinin rahatlığı başladığı için havaalanlarına birçok finansal kaynak yatırılıyor. Ancak turizm sektöründe her şey düzgün değil.
İstatistiklere göre, Rusya'dan Atina, Kandiye, Selanik, Rodos ve Korfu havaalanlarına yolcu trafiği geçen yıla göre önemli ölçüde arttı. Bu yılın ilk 3 çeyreğinde, Rusya'dan 579,7 bin konuk bu havaalanlarından geldi ve geçen yılın aynı dokuz ayı için - 626,8 bin. Yolcu trafiği yıl boyunca% 7,5 arttı.Sanayi temsilcilerine göre, Ruslar Türkiye'de bir tatil tercih etti.

Turistlerin en önemli çıkışı Girit'te kaydedildi. En son verilere göre, 2019'da ada 2018'den% 12,4 daha az turist tarafından ziyaret edildi. Korfu'da da benzer bir yükseliş kaydedildi.Ancak ülkenin kuzeyi daha ümit verici sonuçlar veriyor. Özellikle Selanik Havaalanı'na yolcu trafiğinde artma sadece % 1.25 idi.

Bülten aboneliği