Atina Metro Projesi

Atina Metro Projesi İle İlgili Dört Teklif Beklenmektedir.

 

Yunanistan'ın Atina metrosunun genişletilmesi için 1,45 milyar avroluk (1,72 milyar dolarlık) bir proje inşa etme ihalesine dört talepin bulunması bekleniyor.

GEK Terna sözcüsü, Yunanistan'ın GEK Terna'sı Fransa'nın Vinci ve Siemens'le ortak girişim kapsamında teklif vereceklerini açıkladı.

Yunanistan'ın Aktor'u İtalya'nın Ansaldobreda, J & P Avax, İtalya'nın Ghella'sı , Fransa'nın Alstom'u , İspanya'nın FCC'si ve Mytilineos da teklif vermeleri bekleniyor.

J & P Avax, ve Mytilineos ve Aktor yorum yapmaktan kaçındılar.

Devlete ait Attiko Metro, potansiyel teklif sahiplerinin istekleri üzerine Haziran ayından bu yana üç kez ilk beyanların son tarihini geriye doğru itti. Son teslim tarihi 10 Ağustos'dur.

Attiko Metro, yıl sonuna kadar potansiyel müteahhitlerin kısa bir listesini tamamlayacağını söyledi. Kısa listede bulunan yatırımcıların, Avrupa Yatırım Bankası tarafından Avrupa fonları ve kredileri tarafından birlikte finanse edilecek olan proje için teknik ve finansal teklifler sunmaları gerekecektir.

İnşaatın 2019'da başlaması ve sekiz yıl içinde tamamlanmasi beklenmektedir.

Attiko Metro,yoneticisi Theodoros Papadopoulos, yeni metro hattının inşasına başlamadan önce müteahhitlerin hazırlık çalışmalarını yerine getirmesi için Eylül ayında ayrı bir ihale açacağını açıkladı.

Papadopulos, ihalenin arkeolojik araştırmaları ve kamu şebekelerinin calismalarini kapsayacagini ve bu islerin ve bunların gelecek yılın başlarında başlaması beklendigini soyledi .

 

Bülten aboneliği