Yeni sezonda Yunan emlak piyasasına ne olacak: beş endişe konusu

Başlık: "... için 5 soru"

Konuşmacımız, Yunan emlak piyasası üzerinde uzun süre emlak satışlarında lider konumunu korumayı başaran Grekodom Development Genel Müdür Yardımcısı Damianos Sahbazidis. Odak noktası, bir bütün olarak ülke ekonomisi gibi bazı zorluklarla karşı karşıya olan Yunan emlak piyasası üzerinde.
Fonları ve istekleri Yunanistan'da gayrimenkul satın almalarına izin veren insanları en çok endişelendiren beş soruyu seçtik. Aşağıda - yakın gelecekte emlak piyasasının gelişme beklentileri için Damianos Sahbazidis'in tahmini.

Nüfusu pandeminin yayılmasından korumaya yönelik önlemler sizi yabancı müşterilerle ticareti kısıtlamaya mı zorladı?

  • Elbette bir miktar yavaşlama var, ancak - piyasa durmadı. Yurtiçi emlak piyasasından bahsedecek olursak, buradaki durum çok değişmedi: Yunan gayrimenkulleri aynı enerjiyle satılıyor ve satın alınıyor. Yunanistan'da gayrimenkul satın alma niyetleri seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya olan yabancı müşteriler için daha zor. Bildiğimiz gibi koronavirüsün yayılmasını önlemek için geçen yılın başından bu yana çok sert önlemler alındı. Bir yandan haklı olduklarını vurgulamak için: Yunanistan, pandeminin sonuçlarıyla başarılı bir şekilde yüzleşen ülkeler arasında yer alıyor. Öte yandan, geçtiğimiz yıl önlemlerin katılık derecesi değişmiş olsa da, bugün ülke, uluslararası gerekliliklere uygun olarak, bir kilitleme rejimi içinde faaliyet göstermeye devam etmektedir.
  • Durumun karmaşıklığına rağmen, gayrimenkul alım satımını tamamlamak üzere ülkeye giriş için özel davetler getirerek Yunanistan'da özel yatırım, diğer bir deyişle yabancı alıcılar için uzlaşmacı bir çözüm bulduk. Bu kadar çok müşteri olduğunu söyleyemem ama belli sayıda satışı tamamlamayı başardık. Alıcıların korkuları da kararlarını etkiledi: birçok potansiyel müşteri pandemik riskler nedeniyle seyahat etmeye cesaret edemedi.
  • Online satışlar daha aktif hale geldi. Tabii ki, yalnızca Yunanistan'ı düzenli olarak ziyaret eden ve ülkenin farklı bölgelerinin özelliklerini iyi bilen alıcılar için uygundur. Burada algoritma şu şekildedir: Alıcı, Yunan gayrimenkulünü belli bir mesafeden seçer ve burada, yerinde alım satım yapan avukata bir vekaletname hazırlar. Sonuç olarak, kapatmanın kaldırılmasının ardından yabancı vatandaş yeni evine gelecek.

Pandeminin müşteriler için faydaları var mı?

  • Her şeyden önce - Yunanistan'da nezih emlak için çok sayıda teklif. Talebin azalması nedeniyle, mülklerin sayısı birkaç kat arttı, bu da eskiden sıcak kekler gibi hemen ortadan kayboluyordu, ancak bugün web sitelerinde uzun süredir varlar, bu da potansiyel alıcıların dengeli bir seçim yapmalarına olanak tanıyor. en iyisi daha iyi.
  • İkincisi - "kalite-fiyat" konumunda ciddi farklılıklar yoktu. Herhangi bir mülkün fiyat aralığı aynı kaldı, düşen fiyatlar hakkında konuşmak için hiçbir neden yok.
  • Psikolojik yanı da not edelim: Müteahhitler ile görüşme ve gayrimenkul ziyareti imkanı olmadığı sürece, alıcılar daha fazla sayıda teklifi analiz eder. Kısıtlamalar küçük müzakerelerin yapılmasını mümkün kıldı. Başka bir deyişle, potansiyel müşteriler bir avantaj elde etti ve onları kullanmak çok mantıklı.

Ülkelere göre en aktif alıcıları adlandırabilir misiniz?

  • Yabancı alıcılar arasında en aktif olanlar, coğrafi yakınlığı nedeniyle kuzey bölgelerdeki Yunan mülkünün özellikle ilgi çekici olduğu Bulgaristan sakinleridir: serbest giriş varsa, mülke kendi başlarına ulaşmaları zor değildir. araba.
  • Yerel nüfus iç pazara hakimken, dış pazarda Yunanistan'a çevrimiçi yatırım yapan Almanlar ve İngiliz vatandaşları hakim. Kural olarak, bunlar ülkeyi defalarca ziyaret eden ve tam olarak nerede ve ne tür bir gayrimenkul satın almak istediklerini bilen kişilerdir.

Grekodom'un liderlik pozisyonlarının sırrı nedir?

  • Bir ortak olarak şirketimizin istikrarı, istikrarı tartışılmaz olan ve yetenekleri genişleyen tanınmış bir şirket olan "Mouzenidis Group" a ait olmamız ile kanıtlanmıştır. Ofislerimiz Yunanistan genelinde faaliyet göstermektedir, şirket 14 ülkede temsil edilmektedir, Avrupa, Asya ve BDT'de (Bağımsız Devletler Topluluğu) yaklaşık 2600 ortağımız bulunmaktadır. Yunanistan'da hem yurt içi hem de yurt dışı emlak piyasasında faaliyet gösteren birkaç şirketten biriyiz. Müşterinin emrinde, 15 dil konuşan yöneticiler ve bir mülkün seçiminden satış sonrası sunulan hizmetlere (satış sonrası hizmetler) kadar geniş bir hizmet yelpazesi vardır.

Önümüzdeki altı ayda emlak piyasasının büyümesi için beklentiler nelerdir?

  • 2021 turizm sezonunun yaşanacağını, kilitlemenin kaldırılacağını ve iç karantina önlemlerinin kaldırılacağını umuyoruz. Bu tür umutların nedenleri var: Yunanistan, Avrupa Birliği'nde en katı karantina önlemlerine sahip. Sınırların açılması satış dinamiklerini artıracak ve tabii ki fiyatları artıracaktır. Yunan hükümeti tarafından tek bir aşı pasaportu oluşturmak için teşvik edilen algoritmalar, turizm endüstrisinin erken toparlanmasına ve dolayısıyla Yunanistan'daki gayrimenkullere olan ilgiye daha fazla katkıda bulunacaktır.

Bülten aboneliği