Elliniki Skopelos "gizemli adalar" kategorisinde sınıflandırılmıştır

Amerikan dergisi Travel + Leisure 30 "gizemli ada" nın bir listesini sundu ve Skopelos içinde 6. sırada yer aldı. Kelimenin tam anlamıyla pitoresk adaları içeren en iyi seyahat baskısından prestijli bir dereceye sahip oldu.

Skopelos hakkında dikkate değer olan herşey

Ada müzikal "Mamma Mia" nın çekimleri için kullanıldı. Yer, güzel doğal manzarası, çok sayıda eski Bizans tapınağı ve mavi çatılı pitoresk tavernaları ile turistleri çekiyor. Burada huzurun ve inzivanın tadını çıkararak harika zaman geçirebilirsiniz. Skopelos sadece özel romantik atmosferiyle değil, aynı zamanda "Christoforos" gemisinin kıyılarının yakınında batması nedeniyle de popülerdir. Bakımlı ve dalgıçları bu yerlere çeken nispeten modern bir gemi.
Skopelos, yalnızca eski anıtlar, pitoresk doğal yerler ve zengin mutfağa sahip güzel tavernalar ile ünlüdür. En popüler ikisi olan mükemmel plajlar var: Stafylos ve Velona. Adanın yaklaşık% 80'i iğne yapraklı ormanlarla kaplıdır.
Bugün Yunanistan'daki çoğu turistik bölge, her zaman çok
sayıda turistin olduğu gürültülü yerlerdir. Bu, romantik ziyaretçileri cezbeden bu özel atmosferin tarihi alanlarını mahrum eder. Skopelos, kuralın nadir bir istisnasıdır. Avrupalı turistler arasında popüler olmasına rağmen ada, kırsal alandaki huzur ve sükuneti korumuştur.

Ege Denizi'nde cennet köşesi

Skopelos, Kuzey Sporades takımadalarının bir parçasıdır. Ege'nin kuzeybatı kesiminde, Yunanistan anakarasının doğusunda yer almaktadır. Yerel çiftçiler ve balıkçılar tarafından adada özel bir atmosfer yaratılır. Yerel restoranlar ulusal karakterleriyle ayırt edilir. Tavernalarda adada yetiştirilen sebzelerden geleneksel tariflere göre hazırlanan yemekleri sipariş edebilirsiniz. Menüdeki balıklar da yöresel. Skopelos'un tavernalarında sunulan yemeklerin çoğu orta Yunanistan'da bulunmuyor.
Adanın doğal kaynakları, bozulmamış güzelliği nedeniyle etkileyicidir. Turizm endüstrisi bu yerlere dokunmuş görünmüyor. Ancak turistler hizmet eksikliği hissetmiyor. Buraya gelmek zor değil - feribot bağlantısı var. Skopelos'ta hızlıca dolaşmak için yerel taksi hizmetini kullanmanız gerekir. Ada çevresinde tekne turları da unutulmaz bir deneyim için mevcuttur. "Skopelos'un tüm avantajlarını özetlersek, yanlışlıkla" gizemli adalar "listesine dahil edilmediği anlaşılıyor."

Bülten aboneliği