Atina yakında görünümünü değiştirecek: Yunanistan'ın başkentinin yeniden inşası için görkemli bir plan

Büyük Yürüyüş Yolu , Atina'nın merkezi bölümünü dönüştüren büyük ölçekli bir projenin adıdır. 6,8 km'lik yürüyüş rotalarını kullanarak, Yunan başkentinin tüm tarihi alanları, gezilebilecek yerler ve şehrin dünyaca ünlü arkeolojik alanlarını birleştirecek.
Planlanan faaliyetlerin listesi aşağıdaki yerleri kapsamaktadır.

Omonia Meydanı
Meydan ilk nokta olarak işaret edildi - kısa bir süre önce, yeniden inşa edilen meydanın bir sunumu yapıldı.

Sokaklar Panepistimiou - Patision
Panepistimiou caddesinde şu ana kadar altı trafik şeridi var. Dönüşüm projesine göre bunlardan üçünün yaya bölgesine tahsis edilmesi planlanıyor. Tesisin çevre düzenlemesi ve dekorasyonu da planlanmıştır. Sonuç olarak, yukarıda belirtilen cadde üzerinde yaya bölgesi haricinde bir bisiklet yolu, bir otobüs şeridi ve arabalar için iki şerit olacaktır.
Patision Caddesi (28 Ekim), şehrin önemli bir simgesi olan Ulusal Arkeoloji Müzesi'ne yürüyüş rotası oluşturmak için yeniden inşa ediliyor.

Vasilisis Olgas Caddesi
Zappeion'un Olympian Zeus onuruna Tapınakla, Dionisiou Areopagitou sokağı - Panathenaic Stadyumu ve Ardittos Tepesi ile iletişim kurması planlanıyor. Bu tramvay hattını kurtaracak.

Syntagma Meydanı
Başkentin tam kalbinde, cadde boyunca kaldırımlar. Phillinonon.

Tiyatro Meydanı, Adalet ve Korai
Atina yönetiminin planları arasında diğer üç meydanın yeniden inşası da yer alıyor. Bu, onlara doğrudan bitişik alanların iyileştirilmesi için bir katalizör görevi görecektir.

Keramikos - Plato Akademisi
Planın bir parçası olarak, kentte Plato Akademi ile antik Keramikos bölgesi arasında bir yürüyüş rotası ortaya çıkacak.
Ayrı sokaklar ve özellikle Herod, Atina-Ermou, Attika, Plaka bölgesi (Monastiraki'nin Dionisiou Areopagitou ve Thisio St. ile birleştiği yer), Mitropoleos arabalardan arınmış olacak, böylece sadece yaya geçişinin mümkün olduğu sokaklar olacaktır. "Ticaret Üçgeni" de buraya dahil edilecektir.

Yunan hükümeti, dönüşüm projesi kapsamında Atina'nın tarihi merkezinde ulaşımı yasaklamayı planlıyor. Bu altı ay sürecek. Araba ile taşınan şehrin daimi sakinleri ve gerekli hizmetlerin sağlanması için bir istisna geçerli olacaktır.
Yunan başkentinin görünümüne yapılan bu müdahalenin son on yılın sonundan bu yana en büyük müdahale olacağı unutulmamalıdır.


Kaynak: http://megalosperipatos.cityofathens.gr/

Bülten aboneliği