Yunan ürünlerinin ihracatını genişletmek

Enterprise Greece'e göre Yunan doğal ve organik ürün üreticileri, organik ürünlere olan talebin artmasıyla dış pazarlara giriyor. Antik çağlardan beri bilinen Girit bitkisel kremleri, cilt balsamı, doğal şarap, peynir, zeytinyağı ve meyve yabancı alıcılar arasında çok popülerdir.

Yunanistan'ın benzersizliği

Yunanistan yaklaşık 6.000 bitki türüne elverişli olup benzersiz iklim koşullarına sahiptir. Bunların yaklaşık 1000'i sadece bu ülkede geliştirilmektedir. Ve birçok bitki iyileştirici özelliklere veya benzersiz lezzet özelliklerine sahiptir.
Yunanistan, uluslararası kabul görmüş iki doğal kozmetik markası Korres ve Apivita'yı yarattı ayrıca dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bazı benzersiz şarap markaları da piyasada yerini buldu. Yunanistan'ın doğal benzersizliği ve cömertliği, hızla büyüyen Avrupa ve küresel doğal ve organik ürün talebinde en üst sıraya yerleşmesine izin verdi.

Nordic Organik Gıda Fuarı 2019

Kasım 2019'da, 49 önde gelen Avrupalı çevre dostu ürün üreticisi (rekor sayı), İsveç'in güneyindeki Malmö'deki en iyi Avrupa Nordic Organik Gıda Fuarı 2019'a katıldı.Yunan katılımcılar, etkinlik kapsamında ziyaretçilerle 1000'den fazla iş toplantısı düzenledi.

Uluslararası Organik Tarım Federasyonu'na göre, Avrupa Birliği'ndeki organik ürünlerin perakende satışları son 10 yılda iki katından fazla arttı. Eko-ürünlerin piyasa değeri dünya pazarının yaklaşık% 40'ı veya yılda yaklaşık 90 milyar € olan 34 milyar € 'dur.

Yunan ürünleri neden talep ediliyor

Ülkemizde 'ağır' sanayi şirketi bulunmamakta ve kirletici yakıtların kullanımı azaltılmaktadır. Bu sayede Yunanistan iyi bir ekolojiye, bozulmamış doğaya, temiz deniz ve havaya sahiptir - bu koşullarda organik ürünler yetiştirilir.

Avrupa pazarında, Yunan doğal şarabı, zeytin ve sızma zeytinyağı büyük talep görüyor; Bal tüm yıl boyunca Yunanistan'da hasat ediliyor; propolis ve baharatlı otlar her yemeğe çarpıcı bir tat veriyor. Yerel meyve ve sebzeler, peynirler ve özellikle beyaz peynir de çok popülerdir.Avrupalılar özellikle şifalı otlar, propolis ve zeytinyağı bazlı doğal Yunan kozmetik ürünlerine değer vermektedir.

Bülten aboneliği