Yunan limanlarının yeni stratejisi ve yenilenmesi

2020'de denizcilik şirketlerinin yöneticileri arasında Yunanistan'da ihaleler yapılacak. Sonuçlarına göre, bölgesel limanın liderliği belirlenecek. Denizcilik Bakanı Yannis Plakiotakis, bu planları yolcu gemisi derneklerinin temsilcileriyle bir toplantıda paylaştı.

Tekliflerin amacı

Liman yönetiminin mevcut taktiklerini değiştirme kararı, ihalelerin planlandığı devlet düzeyinde verildi. Yeni yönetim şirketlerinin, her limanın potansiyellerine tam olarak ulaşabilmesi için stratejilerini değiştirmesi gerekecektir.

Denizcilik Bakanlığı, turizm endüstrisini geliştirmek için daha fazla criuse turistin çekilmesi gerektiğinden ulusal criuse stratejisini geliştirmek istiyor.

Criuse gemileri için yeni bir otopark inşa edilecek ve Pire limanının altyapısı modernize edilecektir. Onaylanan yatırım programının ardından 39 Yunan limanına 4 milyon € 'dan fazla harcanacak. Bunlar arasında sadece yolcu gemileri tarafından kullanılan limanlar bulunmaktadır.

Liman İstatistikleri

Yunan Limanlar Birliği'ne göre, deniz seferlerini seçen turist sayısında hızlı bir artış oldu. 2019 yılıcriuse turizmi için rekor rakamlar gösterdi. Yunanistan limanlarında, 5.5 milyondan fazla yolcunun iniş yaptığı 3899 gemi demirledi. Oysa 2018'de yolcu sayısı 0.7 milyondan azdı. Bu nedenle, 2020'de Yunanistan mümkün olan her şeyi yapmayı planlıyor, böylece daha fazla yolculuk ve yolcu var.
Pire Yunanistan'ın en büyük limanı. Çoğu yolcu gemisinin geldiği yer burası. 2018'e kıyasla, limanın hizmet verdiği gemi sayısı% 19 - 622 astar arttı. 2020'de Yunanistan'ın bu rakamı -% 15 oranında önemli ölçüde artıracağı tahmin ediliyor.
Kandiye'deki bir başka büyük Yunan limanı. Endüstri uzmanları da iş hacmini artırmak için çalışıyor. 2019 yılında liman, yolcu gemisi ve turist sayısı için rekor kırdı - 204 gemi aldı. 2020 yılında, Kandiye limanında 8 uçak ve 2021'de zaten 250'ye yakın bir artış bekleniyor. Denizcilik Bakanlığı'nın planları gerçekleştirilirse, 2 yıl içinde Kandiye limanı 500 bin yolcu alabilecek bir yıl.

Bülten aboneliği