NBG Raporunda, Yunan Otellerinde Gelirin Yükselmesi için Renovasyonların Gerektiğini Açıkladı

 

 

NBG Raporunda, Yunan Otellerinde Gelirin Yükselmesi için Renovasyonların Gerektiğini Açıkladı

 

 

 

Turizm, hem özel sektöre hem de kamu sektörüne milyonlarca gelir Yunanistan’in büyümekte olan en büyüleyici sanayisidir . Ancak görünüşe göre bir yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır.

 

Yunanistan Merkez Bankası (NBG), geliri artırmak için ülkenin otellerinde "önemli" bir caba harcanması gerektiğini söyleyen bir çalışma beyan etti .

 

"Yunan turizm sektörü ile başlıca rakipleri arasındaki uçurum, yüksek bir turizm ürününün yaratılmasına yönelik stratejik bir planla köprülenebilir" denmektedir. Bu reformlar Yunanistan'daki turizm gelirlerini% 40 oranında artırabilir. "

 

Banka, Yunanistan'daki turizm sezonunun da uzatılmasını istedi;Gecelemelerin yüzde 75'inden fazlası haziran ayından eylül dönemine kadar olurken , rakip yerleşim yerleri için bu rakamın % 60 olduğunu belirtti.

 

Çalışma, stratejiyi uygulamak için gereken ilave yatırımların otellerde 6 milyar € ve diğer turizm altyapısında 16 milyar € olacağını iddia ediyor.

 

"Yıllık turizm yatırımı kabaca kriz öncesindeki seviyeye dönerse, altyapılar beş yıl içinde tamamlanabilir" denmektedir.

 

 

 

Bülten aboneliği