YUNANISTAN FINANSAL PIYASALARA GIRDI

 

YUNANISTAN FINANSAL PIYASALARA GIRDI

 

Yunanistan, yeni beş yıllık 3 € milyar değerinde tahvili % 4.625 seviyesinde faiz orani ile satarak finansal piyasalara bir dönüş yapmıştır.

Bu, Yunanistan'ın 2014'te sattığı beş yıllık tahvilin faiz oranindan( % 4.95) düşüktür.

Hükümet yetkilileri, güvenin geri döndüğünün bir işareti olan 200 teklif aldığını söylüyor.

Bir hükümet yetkilisi, satışın "mutlak bir başarı" olduğunu söyledi: "Mevcut kriz ve kurtarma programlarına istikrarlı adımlar atan Yunan ekonomisinin olumlu yörüngesini teyit ediyor."

Önümüzdeki aylarda daha fazla satış yapılması söz konusudur.

Maliye Bakanı Evklidis Tsakalotos Salı günü tahvil satışının bir "başlangıç" olduğunu ve ülkenin ekonomisine dair ilk işaret olduğunu söyledi.

Yunanistan, Ağustos 2018'de on yıldır yaşanan en kötü krizden çıkış yapmak için odaklanmış durumda kaldığını söyledi. Tsakalotos televizyonda yayınlanan bildiride, "Bundan sonra Ağustos 2018'e odaklandık." dedi.

"Yunan halkının hak ettiği seviyeden daha fazla acı çektiğini biliyoruz." "Ağustos 2018'e güvenle yaklaşmak ve kurtarma listelerinden çıkmak için ikinci ve üçüncü bir calisma olacak" dedi.

Berlin: Yunanistan'ın güvenini sağlamlaştırması gerekiyor

"Yunanistan'ın sermaye piyasalarına dönüşü devam eden ayarlama programının amacıdır. Reuters'e göre, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'daki maliye bakanlığı sözcüsü, Yunanistan'ın adım adım pazara geri dönme şansını memnuniyetle karşılıyoruz "dedi.

"Şimdi yeni kazanılan güven, reformları daha da güçlendirmeli ve zamanında gelen üçüncü programin tamamlanmasinin gerekli oldugunu soyledi"

Yetkili, reformların uzun vadeli uygulanması ve güvenilirliğinin piyasalarda güvenin sağlanması için şart olduğunu söyledi.

Analistler, bazı yatırımcıların Yunan devlet tahvilleri tarafından ertelenebileceğini belirttiler, çünkü euro bölgesinde en düşük kredi notuna sahipler ve niceliksel kolaylaştırma planı çerçevesinde Avrupa Merkez Bankası tarafından satın alınmaya uygun değildirler.

Yunanistan'ın mevcut kurtarma programı 2018 yazında sona eriyor. Atina, dördüncü bir kurtarma anlaşması yapmaktan kaçınmak için bir tutum sergiliyor ve bu nedenle bugünkü anlaşmanın pazara giriş yolunda atılan ilk adım olabileceğini umuyor.

Bülten aboneliği