Selanik'in yeni uluslararası havalimanı "Makedonya"

Şubat ayı başında, yeni uluslararası havaalanı "Makedonya" Selanik kentinde teslim edildi. Havalimanının yenilenmesi kapsamında toplam 34,1 bin metrekare alana sahip yeni bir bina inşa edildi, ek girişler oluşturuldu ve mevcut yapılar yenilendi.
Selanik'teki yeni havalimanı eskisinden neredeyse iki kat eskidir. Ek olarak havaalanı:

  • özel bir köprü ile bağlanan iki yeni terminal satın aldı.
  • check-in bölgeleri eklendi,
  • çift biniş kapısı ile donatılmıştır,
  • gelişmiş güvenlik sistemleri ile donatılmıştır,
  • modern dış ve iç tasarıma sahiptir.

İyileştirilmiş altyapı, turistlere havalimanının daha fazla yabancı ziyaretçi almasına ve turistlerin kendilerini daha rahat hissetmelerine olanak tanıyan ek olanaklar sunmaktadır. Check-in, biniş, bagaj toplama vb. Süreçleri hızlandıracak olan yenilenmiş binanın verimliliğinin artması önemli bir avantajdır.

İnşaat sırasında aşağıdaki değişiklikler yapıldı:

  • check-in istasyonları sayısının otuzdan kırk dörde çıkması
  • kontrol noktalarının sayısı artık altı yerine on dört,
  • Bagajın yönetimi ve kontrolünden sorumlu modern bir sistem başlatıldı.

Buna ek olarak, havaalanında eskiden dörtten fazla olmak üzere yedi bagaj taşıma kemeri bulunmaktadır. Biniş alanına açılan kapı sayısı da on altıdan yirmi dörde çıktı. Genişleme ayrıca temizlik sistemiyle ilgili tesisleri de etkiledi.

Uluslararası havalimanı binasının modernizasyonunun bir parçası olarak, yeni bir yangınla mücadele ekipman deposu ve uçuş bölgesinde iki kontrol noktası inşa edildi. Pistler de onarıldı. Uçak otoparklarındaki yol yenilendi.

Selanik'teki havalimanının büyük çaplı yenilenmesi, on biri adalarda, geri kalan üçü anakarada olmak üzere on dört Yunan havalimanının yenilenmesini amaçlayan bir program kapsamında Fraport şirketi tarafından gerçekleştirildi. Program 2017 baharında başlatıldı. Programın uygulanmasına yönelik toplam yatırım 440 milyon Euro'yu aştı. Ayrıca, tahsis edilen fonların neredeyse dörtte biri "Makedonya" nın yenilenmesine harcandı.

Bülten aboneliği