Şu anda Yunanistan'a yatırım yapmak için 4 neden

Yunanistan'da oturma izni almak

AB'de oturma izni almak kolay bir iş değildir, ancak her ülkede bu sürecin hızlandırılabileceği belirli koşullar vardır. En cazip seçenek, göçmen statüsü sorununun çözülmesine izin veren Yunanistan'daki yatırımlardır, çünkü Yunanistan kalıcı ikamet için oldukça cazip görülüyor.
Ülke ekonomisine en az 250 bin euro yatırım yapılması şartıyla Yunanistan'da oturma izni almak mümkündür. Tek yapmanız gereken Yunanistan'da belirtilen miktarda (bir veya daha fazla mülk) gayrimenkul satın almak, gerekli belge paketini toplamak ve oturma izni başvurusu yapmak. Yunanistan'da Golden Visa programı kapsamında oturma izni alma koşulları önemli ölçüde azaltılmıştır.

Avantajları:

  • 5 yıllık ikamet izni verilmesi;
  • 21 yaşın altındaki çocuklara ve yatırımcıların ebeveynlerine otomatik ikamet izni verilmesi,
  • ülkede zorunlu olmayan ikamet.

5 yıl sonra, mülkün yatırımcıya ait olması şartıyla ikamet izni yenilenebilir. Yunanistan'da 250.000 € ve üzeri gayrimenkul satın almak, oturma izni almak için Avrupa Birliği'ndeki en düşük mali koşullardan biridir. Örneğin İspanya veya Portekiz'de ülke ekonomisine en az 500 bin euro yatırım yapıldığında oturma izni veriliyor, Kıbrıs'ta bu limit 300 bin.

Yatırım miktarı diğer ülkelere göre daha düşük

Birçok ilginç yatırım programı

Bugün pek çok yatırım teklifi var - Atina ve Selanik'te yenileme için binalar. Bugün en iyi seçenek, geleceğe atıfta bulunan yatırımlar olacaktır; örneğin, yenileme projelerine yapılan yatırımlar, yenileme tamamlandıktan sonra kendini amorti etmeye başlayacak ve ardından istikrarlı bir gelir getirecek. Uzun vadeli kira talebi yüksek kaldığından, özellikle ilgi çekici olan şehir merkezlerindeki binalar veya binaların tüm katlarıdır. Bu tür kiraların fiyatları hala yüksek.
Otelcilik sektöründeki yatırımlar için de ilginç öneriler var. Bu Yunanistan'ın turistik bölgeleri - Halkidiki, Girit, Korfu için geçerlidir. Otel işletmesine yapılan yatırım, Yunan pazarındaki karlı yatırımların en tipik örneğidir. Otel yönetiminden yararlanabilirsiniz ve ürünün daha fazla yeniden satışı daha az karlı değildir. Pek çok otel bu yıl pandemik durum nedeniyle devletten mali destek aldı, bu nedenle faaliyetlerine devam ediyorlar. Fiyat düşüşü olmadı, ancak ilginç teklifler ortaya çıktı. 2021 yılına gelindiğinde, Yunanistan'da turizm endüstrisinin canlanması bekleniyor, bu da artık gelecek perspektifiyle karlı bir mülk edinmeyi mümkün kılıyor.

Gayrimenkul alımı ve mülkiyeti sırasında vergi avantajları (KDV iptali / ENFIA'nın indirimi)

Yunanistan Maliye Bakanlığı 2020 yılında birincil gayrimenkulde KDV'nin (% 24 KDV) ödenmesi için üç yıllık bir ödemesiz dönemi onayladı. Bu, niş pazar için çok önemli bir karar.
Yunanistan Maliye Bakanlığı, piyasayı canlandırmak ve küçük ve orta ölçekli mülk sahiplerine önemli faydalar sağlamak için Yunanistan'daki gayrimenkullere KDV (KDV) ödeme sürecini değiştirmeye karar verdi.
Yunanistan'da herhangi bir mülke sahip olan bireyler ve şirketler tek bir ENFIA vergisini ödemek zorundadır. Hesaplama, mülkün piyasa fiyatına, konumuna, kat sayısına, binanın yaşına ve cephenin durumuna bağlı olarak yapılır. 21 Temmuz 2020'de Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, emlak vergisinde (ENFIA)% 22'lik bir indirimi duyurdu ve gelecekte 2021 sonuna kadar toplamda% 30 oranında azaltmayı hedefledi.
Bakanlığa göre, ENFIA (gayrimenkul emlak) vergisinin indirilmesi ve binaların modernizasyonu için teşviklerin yaratılmasıyla birlikte yapılacak bir uzatma, inşaat sektörünün modernizasyonuna yol açacak.

Sermaye kazancı vergisinin askıya alınması

Ev ve daire satışı karlı bir iştir, bu yüzden Yunanistan'da bir sermaye kazancı vergisi vardır. Ancak 2022'nin sonunda uygulaması askıya alındı. Mevcut mevzuatta yapılan değişikliklere göre iki yıl içinde özel vergi ödenmeden iki gayrimenkul satılabiliyor. Üçüncü ve sonraki işlemlerin tamamlanması durumunda, bu, sermaye kazancı vergisinin ödendiği bir ticari faaliyet olarak kabul edilir.


Bu nedenle, Yunanistan'a yatırım yapacaksanız, şimdi yapın, ülke yabancı sermaye çekmek için en uygun koşulları yarattığında.

Bülten aboneliği