Gayrimenkulde KDV ödemesinin ertelenmesi Yunanistan'da gerçekleştirildi

Yunanistan Maliye Bakanlığı, gayrimenkulde üç yıllık KDV ertelemesini onayladı. Bu durum pazar için çok önemli bir karardır. Maliye Bakan Yardımcısı KDV erteleme prosedürünü açıklayan bir karar imzaladı. Ayrıca, verginin daha önce kesilmiş olduğu mülk sahiplerinin sorununu çözme prosedürünü açıkladığı ve yeni koşullar ışığında erteleme altına girdiğini açıkladı.
 

Erteleme amacı

Yunanistan Maliye Bakanlığı, pazarı canlandırmak ve küçük ve orta ölçekli gayrimenkul objelerinin sahiplerine önemli avantajlar sağlamak için Yunanistan'daki gayrimenkullere KDV (FPA) ödeme prosedürünü değiştirmeye karar verdi. Gecikme, ΕΝFIA vergisinin (gayrimenkul mülkiyetine ilişkin) azaltılması ve binaların modernizasyonu için teşviklerin yaratılmasıyla birlikte, ilgili bakanlığa göre inşaat endüstrisinin modernizasyonuna yol açacağını düşünüyoruz.
Bu hükmün uygulanmasını takiben, sadece yaklaşık% 3,09 tutarında Transfer vergisi (ΦΜΑ) ile yüklenen gayrimenkul varlıklarının alım-satımında önemli bir artış beklenmektedir.
 
 

ENFIA Vergi İndirimi

 
Kyriakos Mitsotakis hükümeti Yunanistan'daki emlak vergilerini gözden geçiriyor. Bu adımlardan biri ENFIA vergisini azaltmaktı - bu yıl oranı% 10 oranında azaltmayı planlıyorlar. Geçen yıl Maliye Bakanlığı emlak vergisini% 22 oranında azaltmaya karar verdi. Ancak bu girişim birçok uzman tarafından desteklenmiyor, çünkü vergi yükündeki bir azalmanın devlet bütçesine gelirlerde bir azalmaya yol açacağından eminler. Bununla birlikte, hükümet açığı devlet bütçesinden sağlanan fonlarla karşılamayı amaçlıyor.
Yasa uyarınca, mülk sahipleri ENFIA'ya beş eşit taksitte ödeme yapmak zorundadır. Örneğin, geçen yıl ilk ödeme Eylül ayından daha geç olmamak kaydıyla ve sonuncusu (5) - şimdiki yılın Ocak ayında yapılması gerekiyordu. Emlak vergisi indirimi yüz binlerce mal sahibini etkiledi. Hükümet kriz sırasında ENFIA'yı arttırmak zorunda kaldı, ancak şimdi ülkedeki ekonomik durum dengeleniyor, bu nedenle yetkililer vergi yükünü azaltmaya çalışıyor.
 

Yunanistan'da inşaatın büyümesi

Ülkedeki ekonomik durumu iyileştirmenin arka planına karşı, geliştiriciler yoğunlaştı, ulusal inşaat piyasası yükselmeye başladı. Atika özellikle aktif olarak gelişmeye başladı - bu bölgede konut tesislerinin inşası için çok sayıda lisans verildi. Yabancı yatırımcılar tarafından Yunan emlak talebinin artması nedeniyle geliştiricilerin aktivasyonu. Birincisi, ülkede gayrimenkul için bir bonus olarak oturma izni almak istiyorlar ve ikincisi, Yunan gayrimenkulünün metrekare maliyeti hızla arttığı için hızla konut veya iş nesneleri elde etmek istiyorlar.
ELSTAT ajansına göre, Attika'da planlanandan% 200 daha fazla alan ayrıldı ve% 17 daha fazla lisans verildi. Attika'daki inşaat temposundaki bu artış, Yunan İnşaatçılar Federasyonu için endişe vericidir. İnşaat patlaması piyasada aşırı arzlara neden olabilir ve bu da fiyatları düşürür.

Bülten aboneliği