Eldorado Gold, Yunanistan'daki Yatırımları Askıya Aldı

 

Eldorado Gold, Yunanistan'daki Yatırımları Askıya Aldı

 

Kanada Eldorado Gold Corp Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yunan hükümetinden izinlerin alınmasının gecikmesi nedeniyle Yunanistan'daki geliştirme projelerine yapılacak yatırımları erteleyeceğini söyledi.Bu, Yunan Başbakanı Alexis Tsipras hükümetinin işletmeler ve yabancı yatırımlar konusunda dostça davranması yönünde gösterdiği son çabalara büyük darbe oluşturuyor.

Şirket, Olympias ve Skouries projelerine ve Yunanistan'daki Stratoni madenine ek yatırım yapılmayacağını ve 22 Eylül itibariyle bakım ve onarımını duruduracağını söyledi.

Şirket bir basın bildirisinde şunları söyledi:

Eldorado ve Yunan iştiraki Hellas Gold'ın Yunan hükümeti, Enerji ve Çevre Bakanlığı ve diğer devlet kurumları ile yapıcı bir şekilde çalışmaya yönelik tekrarlanan girişimlerine rağmen, Skouries ve Olympias projelerinin inşası ve geliştirilmesi için rutin izin ve lisansların verilmesinde gecikmeler devam ediyor . Bu izin gecikmeleri, Eldorado'nun proje zamanlamalarını ve maliyetlerini olumsuz etkiledi ve sonuçta şirketin bu varlıkların geliştirilmesi ve işletilmesini etkin bir şekilde yapma yeteneğini engelledi ".

Eldorado Yönetim Kurulu, bir bakım programı ve gerekli çevre koruma maliyetleri dışında, Halkidiki, Perama Tepesi'ndeki Kassandra Madenleri'ne (Olympias, Skouries, Stratoni) herhangi bir ek yatırım ve Trakya'daki Sapes projeleri ve ülkedeki herhangi bir arama faaliyeti yapılmayacağına karar verdi. Topluluk harcamaları ve altyapı geliştirme çalışmalarına bütçelenmiş fonlar aşamalı olarak kaldırılacaktır. Benzer şekilde, belediye, bölgesel ve ulusal düzeydeki vergi gelirleri de etkilenecektir.

Skouries ve Olympias projelerini ve Stratoni madenini 22 Eylül 2017'den başlayarak bakım ve bakım alanlarında eylemler gerçekleştirilecek. Müteahhitlerin ve çalışanların askıya alınması ve feshi, Yunanistan'daki geçerli iş yasalarına uygun olarak yapılacaktır. Çevrenin ve varlıkların korunması için çevre koruma çalışmaları ve bakım faaliyetleri devam edecektir. Şirket, yıllık bakım maliyeti yaklaşık 25 milyon ABD doları tutarında bakım faaliyetlerine hazırlanmak için toplam 30 milyon ABD doları harcanacağını tahmin ediyor.

Şirket ayrıca, bekleyen tahkim süreciyle ilgili olarak Yunan hükümetin den ek ayrıntı beklemektedir. Eldorado, henüz hakemlik konusunda resmi bir tebliğ almadı; ancak, herhangi bir tahkim sonucunun Şirket'in geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere bağlılığını bir kez daha göstereceğine inanıyor. Danıştay (Yunanistan'ın çevresel ve idari konulardaki en yüksek mahkeme), izinlerinin ve eylemlerinin Şirket'in lehine olan 18 kararı ile meşruiyetini defalarca doğrulamıştır.

Şirket, mümkün olan en iyi teknolojilerin kullanımı ve uygulanmasıyla ilgili tartışmalara açık bir destekleyici hükümetle birlikte, gerekli izinlerin onaylanması ve alınması üzerine Yunanistan'daki yatırım seçeneklerini yeniden değerlendirebilir.

Eldorado Gold'un Başkanı ve CEO'su George Burns şunları söyledi:

"Yunanistan ile ortaklaşa önemli bir ticari projeyi ilerletmek ve Yunanistan'daki yaklaşık 2,400 kişinin mevcut iş gücüne 1.200 daha eklenmesi yerine , kendimizi bu çıkmazda bulmak son derece üzücüdür.

" Hisse sahiplerimize, yalnızca en iyi getiri oranlarına sahip olmamakla kalmayıp aynı zamanda ev sahibi hükümetlerin yatırımımızı desteklediği ve sürdürülebilir bir gelecek yaratması için bizimle birlikte çalıştığı yerlerde projelere sermaye tahsis etmeleri konusunda bir sorumluluk sahibiyiz. Eldorado, bu izinler olmadan sermayeyi riske atmaya devam edemez ve yatırımlarını ve sözleşme haklarını geliştirmek için her yolu takip edecektir. "

Bülten aboneliği