Atina, Brexit sonrası AB Kurumlarını barındırmak isteyen Avrupa Kentleri arasında bulunmaktadır.

Atina, Brexit sonrası AB Kurumlarını barındırmak isteyen Avrupa Kentleri arasında bulunmaktadır.

 

Avrupa Konseyi, Atina’nın , İngiltere'nin AB’den çıkışını tamamlaması üzerine, yer değiştirmesi gereken AB kurumlarına ev sahipliği yapmak için rekabet eden 27 Avrupa kentinden biri arasında yer aldığını bildirdi.

Konsey, Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) ev sahipliği yapmak isteyen 19 ilden ve Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) için sekiz aday kentten teklif aldığını açıkladı. Atina, EMA'ya ev sahipliği yapmak için elinden geleni yapıyor.

Avrupa Komisyonu, Eylül ayı sonlarında tekliflerin analizini yapacak ve üye devlet temsilcileri Kasım ayında yapılacak bir oylamada oy vereceklerdir. Oylamada basit çoğunluğa ulaşılamazsa, iki ek eleme turu yapılacaktır.

Brexit sonrası EMA ev sahipliği için yarışan şehirler: Amsterdam (Hollanda), Atina (Yunanistan), Barselona (İspanya), Bonn (Almanya), Bratislava (Slovakya), Brüksel (Belçika), Bükreş (Romanya), Kopenhag ( Danimarka), Dublin (İrlanda), Helsinki (Finlandiya), Lille (Fransa), Malta (Malta), Milano (İtalya), Porto (Portekiz), Sofya (Bulgaristan), Stockholm (İsveç), Viyana (Avusturya), Varşova ( Polonya) ve Zagrep (Hırvatistan).

Source: greece.greekreporter.com

Bülten aboneliği