Yunanistan'da cazip fiyatlarla Emlak Satışı

 

Yunanistan'da cazip fiyatlarla Emlak Satışı

 

Uzun süreli ekonomik kriz, Yunanistan'da gayrimenkul satışlarında iyi fırsat bekleyenler için önemli yatırım alanları yarattı. Ancak bu durum çok uzun sürmeyebilir.

Gayrimenkul satın almak için önemli unsurlar , iyi konum ve zamanlamadır. İyi bir konum, genellikle, yatırım amaçlı bir arazi, şehir merkezi veya kıyı bölgesinde bir gayrimenkuldür. İyi zamanlama, bu yerlerdeki gayrimenkullerin uzun süreli ekonomik kısıtlamalar nedeniyle çok cazip fiyatlarla satıldığı bir dönemdir.

Cesitli nedenlerle 1990'ların sonlarında Güneydoğu Asya'da ve 11 Eylül felaketinden sonra dunya capinda gayrimenkul pazarlari etkilenmistir.

Şimdiki durumda Yunan şehirlerinin merkezlerinde binlerce daire satılıktır . Bazıları ise Akropolis gibi dünya çapında tanınmış yüzlerce eski anıtlara bakmaktadır.

Ayrıca, dunyaca ünlü Yunan adalarının birçoğunda , güzel kiyilarin yanında, satilik gayrimenkuller mevcuttur .

Yunanistan’da birkac sene once cok pahali ve alinmasi zor olan gayrimenkuller de dahil olmak üzere krizden etkilendikleri icin gayrimenkullerin satin alinmasi icin en uygun zamanklamadir .

Yunan Ev Fiyat Endeksi 2009'da 100'den 2017'de 59,6'ya düştü. Atina merkezli avukat Kiriaki Perou, "Gayrimenkul piyasası kötü bir Yunan ekonomisini takip etmektedir"

 

Ancak bu durum birçok nedenden ötürü uzun sürmeyebilir . Birinci neden Yunan ekonomisi, 2017 yılının ikinci çeyreğinde GSYİH'nın yıllık faiz oranını yüzde 0,4 oranında büyüterek istikrar işaretleri göstermeye baslamasidir . İkinci olarak, kısa vadeli tatil kiralamalar için RBNB, Booking, Housli ve benzerlerinden onemli taleplerin gonderilmesidir.

Üçüncü neden , Atina Borsasınin, bu yıl yabanci yatirimcilar tarafindan onemli yatirimlar Kabul etmesidir . Minneapolis merkezli Varde Partners sirketi Yunan alışveriş merkezlerine 65 milyon dolar yatırımi bunlar arasindadir.

Yunanistan'ın içine girdiği krizden kurtulmasi ve , gayrimenkul fiyatlarının yükselmesine yardımcı olacak en onemli unsurlar demokratik anlayis icinde alinan ve yurutulen kararlar ve bu kararlari destekleyen personel ve insanlardir.

 

Bülten aboneliği