İyon adalarında gayrimenkul satın alma

İyonya adaları Yunanistan'ın batı kıyısı boyunca yayılmış adalar grubudur. İyon denizi tarafından yıkanan bu adalar yedi büyük ada ve bazıları çöl noktaları olan çok sayıda küçük adadan oluşmaktadır. İnsanlar burada antik çağlardan beri yerleşmeye başlamış ve adalar zengin tarihi ve kültürel mirasları ile ünlenmiştir. Venediklilier de burayı yüzyıllarca hakimiyetleri altında bulundurmuş ve bu durum bölgenin mimarisinde de izler bırakmıştır. Yine de İyon adaları kendi stil ve müstesnalığını korumuştur.

Bu adaları özgün yapan özellikleri ılıman iklimi ve bereketli Akdeniz bitki örtüsüdür. Yüzme sezonu burada oldukça uzundur; su yüzmek için Mayıs ayında yeterli sıcaklığa ulaşır ve Ekim'e kadar bu şekilde kalır. Bol yeşilliği dolayısıyla İyon yazları asla çok sıcak olmamaktadır; en sıcak günlerde bile sıcaklık 39 derecenin üstüne çıkmaz.

Tüm adalara ulaşım çok kolaydır; Pire limanından (Atina) feribota binebilir veya uçakla ulaşım sağlayabilirsiniz - adaların hepsinde havalimanı bulunmaktadır. İyon adalarında mülk satın almayı mı düşünüyorsunuz? - mükemmel bir seçim! Madonna ve Bruce Willis de Korfu'da arsa sahipleridir ve yakında burada kendi villalarını yaptırmayı düşünmektedir. Kraliyet mensupları ve politikacılar da burayı çok sevmekte, çoğu zaman tatillerini buradaki adalardan birinde geçirmektedir.

İyon gayrimenkulleri, kendi cennetinizi satın alabileceğiniz iyi bir yatırımdır.

Kerkira (Korfu) İyon adalarının en kuzeydeki adası olup doğal güzelliği ile tüm dünyada ünlenmiştir. Antik çağlarda Kerkira çok sayıda sanatçı ve şaire ilham kaynağı olmuştur. Buradaki romantik manzaralar, eski servi ve zeytin ağaçları, muhteşem plajlar ve saf mavi denizden etkilenmeyecek kalp yoktur. Burada birbirine komşuluk eden antik Yunan ve Venedik kalıntılarını, eski kaleleri ve kiliselerini görebilirsiniz. Ada çok sayıda turist çekmektedir ve çok iyi gelişmiş altyapısı bulunmaktadır, fakat eski köyleri otantik tarzlarını ve geleneklerini muhafaza edebilmiştir.

Kefalonya İyon takımadalarının en büyüğüdür. Doğal güzelliği ve tarihi mirası onu Kerkira'ya rakip yapmaktadır. Sahip olduğu çam ormanları, güneşli plajları ve tenha koyları yürüyüşler için idealdir. Doğal bir mağara içerisinde bulunan eşsiz Melissani gölünü ziyaret edebilirsiniz.

Üst kısmı çok önceleri düşmüştür fakat gölün güzelliği kalıcı bir izlenim oluşturmaktadır. Kefalonya adasının diğer turistik mekanları Miken mezarları ve Fiskardo kasabasındaki antik bir kaledir. Yerel halk her yıl Meryem'in Göğe Çıkışı'nı kutlarken şaşırtıcı bir manzaraya tanık olabilirsiniz; Markopulo köyündeki bir kilsenin içine çok sayıda yılan toplanır. Her yılanın kafasında hilal şeklinde bir işaret bulunur ve kimseyi ısırmazlar. Yöredeki Myrtos plajı gerçek bir cennettir; beyaz kumu sarp kayaları ve berrak suyu unutamayacağınız bir izlenim yaratır.

Lefkada adası hem turistler hem de yerel halk tarafından çok sevilir. Muhteşem ve konforlu plajları bar ve kulüplerle çevrilmiştir; genç insanlar burada gece boyunca dans eder. Gelişmiş yolları ile ulaşım kolaydır ve ada ziyaretçilerine Faneroneni Manastırı, antik tapınak kalıntıları ve Yunan şair Sappho'nun denize atlayıp intihar ettiği kaya gibi birçok tarihi bölge sunar.

Adadan tam ve doğru bir izlenim almak için dağlardaki Karia köyünü mutlaka ziyaret edin; misafirperver köylüler sizlere geleneksel yemek ve ikramlarını sunacaklardır.

Zakhintos'un yapısı da diğer İyon adalarından çok farklı değildir; batısında sarp kayalar ve doğusunda eğimli bir kıyı bulunur. Diğer iyon adaları gibi, Zakinots da Türkler, Fransızlar, İtalyanlar ve İngilizler'den etkilenmiştir. Her ulus Zakhintos'ta kendi mimarisinin ve stilinin izini bırakmıştır. Zakhintos birçok nadir bitkiye ev sahipliği yapar ve Avrupa'da Caretta-Caretta kaplumbağalarını görebileceğiniz tek yerdir. Antik kilise ve müzeler, büyülü mağaralar ve masmavi deniz Zakhintos'u oldukça popüler bir turist destinasyonu haline getirmektedir.



İyon adaları'nda bir gayrimenkul almayı hayal etmeyen bir insan bulmak çok zordur. Rüyalarınızı gerçeğe dönüştürüp Korfu, Kefalonya, Lefkada veya Zakhintos'tan bir gayrimenkul satın almak için lütfen Grekodom Development ile iletişime geçiniz. Şirket aynı zamanda Yunanistan anakarası ve adalarında gayrimenkul inşaatına ilişkin geniş yelpazede hizmet sunmaktadır.



Bülten aboneliği