Girit adasında gayrimenkul satın alma

Girit Yunanistan'ın en güney noktası ve en büyük adasıdır. Sahili bin kilometre uzunluğundadır ve kıyılarında sayısız koy, mağara ve sarp kayalıklar bulunur. Bu eşsiz ada antik çağlardan beri Akdeniz'in ılık sularında yıkanmaktadır. Bir turist destinasyonu olarak Girit, diğer Yunan adalarından daha popülerdir ve burada her ziyaretçi kişisel zevklerine uyan bir aktivite bulacaktır. Plaj ve güneş severler yılın 300 günü güneşin ısıttığı muhteşem plajları ve tenha koyları, aynı zamanda cıvıl cıvıl deniz kenarı köylerinin keyfini çıkaracaktır. Girit'in son derece gelişmiş altyapısı, çok sayıdaki tatil beldesi, otelleri, ve el değmemiş inanılmaz doğası bu adayı birçok insanın gayrimenkul satın aldığı bir nokta yapmaktadır. Ufuk ile bütünleşen nefes kesici manzaralarının dışında Girit zengin tarihi ile ünlüdür. Eğer tarihe meraklı iseniz, Girit'in sayısız tarihi mekanını ziyaret etmekten büyük keyif duyacaksınız. Avrupa'nın en antik uygarlığı olan Minos uygarlığı burada yaşam bulmuş, Antik Yunan ve Avrupa kültürünün temellerini atmıştır. Bu uygarlıktan kalan eserler Knossos, Festa ve Gortina müzelerinde sergilenmektedir.

Girit, güzelliği ve çeşitli hazineleri ile tam bir minyatür evren gibi görünmektedir. Hayatınızın bu adanın tüm bölgelerinini keşfetmek için çok kısa olduğunu bile düşünebilirsiniz. Fakat orada bir gayrimenkul satın aldığınızda, Girit'i defalarca ziyaret etmenizi sağlayacak sihirli bir biletiniz olacaktır.

Girit Yunanistan'ın13. İdari bölgesidir ve 4 bölgeye ayrılmıştır: Heraklion (Kandiye), Hanya, Rethymno ve idari merkezi ise Agios Nikolaos olan Lassiti. Knossos adanın antik başkenti olup buradaki arkeolojik kazılar şehrin saray, birçok villa, yol ve kolonlardan oluşan muhteşem mimari örgüsünü ortaya çıkartmıştır. Knossos sarayı efsanevi Kral Minos ile yakından ilişkili olduğu için Girit medeniyeti aynı zamanda Minos medeniyeti olarak da adlandırılmıştır. Yunanlar buraya çok daha sonraları yerleşmiştir fakat Minos kültürüne büyük saygı ile sahip çıkmışlardır. Ve belki de, annesinin Yıldırımların tanrısı Zeus'u babasından saklamak için Girit'teki bir mağarayı seçtiğine ve büyük tanrının çocukluk yıllarını Girit adasında geçirdiğine inanmalarının nedeni de budur.

 Недвижимость на острове Крит

Girit'in iklimi Avrupa'nın en ılıman ve sağlıklı iklimidir. Ada aynı zamanda benzersiz ekolojik durumuyla da ünlüdür: adaya en yakın fabrika yüzlerde kilometre ötededir. Deniz sezonu Nisan ayının sonunda başlar ve Kasım ayının ortasına kadar kesintisiz devam eder.

Girit'in kışı kısa ve ılıman geçmekte, sıcaklık 13 ila 18C nin altına asla düşmemektedir. Kışın ortasında dahi deniz suyu sıcaklığı 16C civarında kalmaktadır.

Girit gayrimenkulleri uzun zamandır büyük şehirlerin karmaşasından uzak, antik harabeler ve el değmemiş doğa içerisinde lüks ve sofistike bir tatil planlayanlar tarafından keşfedilmiş durumdadır. Deniz hala bir zamanlar Olympia Tanrıların buraya gelip yüzdüğü zamanlarda olduğu kadar saydam, temiz ve berraktır. Doğası da bakir fauna ve florası ile ünlü el değmemiş noktalara sahiptir.

Недвижимость на острове Крит

Villa ve daire fiyatları burada Yunanistan ortalamasından daha yüksek değildir (hatta bazen çok daha düşük olabilmektedir). Girit'in her bölgesinin, satıştaki mülke ve manzarasına bağlı olarak kendine has özellikleri bulunmaktadır.

Heraklion (Kandiye) Girit'in en büyük bölgesidir ve başkent de aynı ismi taşımaktadır. Burası aynı zamanda adanın idari merkezidir. Bu bölgede Khersonissos, Malya, Stalida ve Agia Pelagya gibi çok sayıda büyük deniz kenarı turist merkezleri bulunmaktadır Sahil şeridi çok sayıda koy ve körfezcik girintileri ile doludur ve bunların kıyılarında değişik tipte yüksek kaliteli oteller bulunur. Burada bir mülk satın alıp kiraya vermek, üzerine düşünülmesi gereken mantıklı bir seçenektir. Heraklion Uluslararası Havalimanı oldukça büyük olup buraya yıl boyunca yüzlerce düzenli ve charter seferler düzenlenmektedir. Değişik çağlara ait sayısız kilise ile beraber Balkan stili süslemeler ile dekore edilmiş neoklasik evler günümüze kadar varlıklarını sürdürebilmiştir. Bu evler bir zamanlar adanın zengin yerlilerine ait olan evlerdir. Şehir aynı zamanda Venedik ve Türk dönemlerinin bir mirası olan çeşmeleri ile de ünlüdür. Ayrıca Knossos sarayı da Heraklion'dan sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Girit'in tılsımı haline gelen üzerinde arı figürü olan mücevher burada bulunmuş ve yerel kuyumcular bu mücevherin birçok modern kopyasını imal etmişlerdir. Girit'in gayrimenkul fiyatları (Heraklion çevresinde) metrekaresi 1150 Euro'dan başlamaktadır.

Недвижимость на острове Крит

Lassiti bölgesi, içinde Agios Nikolaos, Elunda, Istron, Ierapetra ve Sitya şehirlerini barındırır. Bölge Girit'in en doğusunda yer alır. Verimli vadiler ve geniş plajlara sahiptir. Palmiye bahçeleri ile çevrili ünlü Finikodassos plajı da burada bulunmaktadır. Bu bölgeyi ziyaret eden her insan burada mutlaka bir mülk edinmeyi düşünmüştür. Bölgenin idari merkezi olan Agios Nikolaos, Girit'in en büyük koyu olan Mirabello Koyu'nun kuzeybatısında yer alır. En moda tatil merkezleri bu bölgede bulunmaktadır. O yüzden buraya bazen "Girit'in St Tropez'i" de denir. Bölgenin başkenti Agios Nikolaos'un sembolü Vulyagmeni Gölü'dür. Bir kanal vasıtası ile denize bağlanır ve antik bir efsaneye göre tanrıça Athena bu gölde yıkanmıştır. Burada bir mülk sahibi olmak istiyorsanız, Lassiti'de bir kasaba evi veya daireye en az 220.000 Euro (veya daha fazla) ödemek durumunda olduğunuzu da belirtmek faydalı olacaktır.

Недвижимость на острове Крит

Ünlü Elunda, Mirabello koyunun batı kesiminde yer almaktadır. Koyun ağzında ise üzerinde Venedik döneminden bir kalenin kalıntıları bulunan Spinalonga adası bulunmaktadır. Burası, A. Heathlope tarafından yazılan ve en çok satanlar listesine giren "The Island" romanı ile dünyaca üne kavuşmuştur. Elunda'da en pahalı ve konforlu oteller, sayısız kafe ve restoranlar, aynı zamanda da çok sayıda ve her çeşitte irili ufaklı mağazalar bulunur. Sofistike ve lüks tatil stilini tercih edenler bu tatil yerini kesinlikle çok sevecektir. Burada zaman yavaş akar, dolayısıyla gevşeyin ve buranın size sunduğu rahatlığın keyfini çıkarın. Çok sayıda soylu ve ünlü (şov ve iş dünyasının yıldızları da dahil) Elunda'da gayrimenkul satın almış veya burada yüzme havuzlu muhteşem villalar yaptırmıştır. (Villaları da dahil) Elunda gayrimenkulleri Girit'in kesinlikle en müstesna ve en lüksleridir, dolayısıyla en talepkar ve sofistike alıcıların bile isteklerini karşılayabilecek düzeydedir.

Недвижимость на острове Крит

Pahalı otel ve restoranlar, golf sahaları, yat kulüpleri ve en seçkin butikler de hep burada bulunmaktadır. Elunda'da mülk fiyatları (Girit'in Lassiti bölgesinde bir sayfiye evi veya villa) 320.000 Euro'dan başlamaktadır.

Rethymno (Resmo) bölgesi Rethymno (başkent), Panormo, Plakyas, Agia Galini ve Bali şehirlerinden oluşur. Venedikliler şehri Rettimo olarak adlandırmışlardır ve ticaret o dönemlerde burada büyümüştür. Malvasia isimli ünlü tatlı şarap yakınlardaki Malevisiu Vadisi'nde üretildikten sonra buradan ihraç edilmiş ve şarap fıçıları Avrupa'nın her yerine, hatta Hindistan'daki Portekiz kolonilerine kadar ulaşmıştır.

Rethymno muhteşem dağ manzaraları ve nefes kesen plajlar ile birlikte aynı zamanda otantik Girit müziği, geleneksel köyler ve lüks otelleri içinde barındırır. Girit'in en küçük bölgesi olup Beyaz Dağlar ve Psylorithis Dağı arasında kalmaktadır. Görkemli dağlarının muhteşem manzaraları buradaki yaşamı romantik ve çok özel hale getirmektedir. Bölgenin kuzey kesiminde 16km boyunca uzanan muhteşem bir kumsal bulunmaktadır. Buradaki altın renkli kum nadir görülen bir durumdur ve Girit'teki diğer hiçbir şehirde buradakine benzer kum bulunmamaktadır.

Burası Girit'in en uzun plajı olduğundan, yerel gayrimenkul sahipleri bununla gurur duyar.

Недвижимость на острове Крит

Şehrin mimarisinde Venedik mimarisinin belirgin izleri görülebilir. Rethymno'nun tarihi bölgesinde 17. yüzyıldan kalan Rimondi çeşmesini göreceksiniz. Yerel Arkeoloji müzesi, Venedik Fortrezza kalesi ve Ortodoks Arkadi manastırı da görülmeye değer yerler arasındadır. Rethymno'da mülk fiyatları metrekaresi 1000 Euro'dan başlamaktadır.

Hanya bölgesi Georgiupolis, Kurnas, Hanya, Agia Marina, Gerani ve Paleokhora şehirlerini içine alan bir bölgedir. Burası Girit'in en yeşil bölgesidir çünkü kış mevsiminde sık sık yağmur almaktadır. Bölgenin ana sıra dağları olan Beyaz Dağlar, Girit'in bereketli bitki örtüsünü gösterircesine selvi ormanları ile kaplıdır. Hanya şehir mezarlığında 1897-1911 arasında Girit adasında hayatını kaybeden Rus denizci ve ordu görevlilerinin mezarlarını görebilirsiniz. Onların yanında üzerinde beş köşeli yıldız olan taş bir anıt bulunur.

Efsaneye göre Girit'te II. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden 33 Rus asker burada ebedi istirahatgahına kavuşmuştur. Zengin tarihinin yanında, Hanya bölgesi Samaria kanyonu ile de ünlüdür. Avrupa'nın en büyük kanyonu olan Samaria, her yaz binlerce turist çekmektedir.

Hanya'da gayrimenkul satın almak size bu muhteşem yerin hemen yanında yaşama fırsatı verecektir. Kanyon boyunca devam eden 18km uzunluğunda bir yürüyüş yolu bulunur. 7 saat süren bu yolu yürürken kanyonun şaşırtıcı güzelliğini keşfetme şansı yakalayacaksınız. Başlangıç noktası deniz seviyesinden 1250m yüksekte bulunmaktadır. Yürüyüş yolu dağ yamacı boyunca uzanmakta ve tahta korkuluklar ile korunmaktadır. Kanyonun içinde eski Samaria köyüne ait birkaç kilise ve restore edilmiş geleneksel Girit evleri göreceksiniz. Yürüyüş yaklaşık 6 saatinizi alacak fakat buna kesinlikle değecektir. Libya denizinde yüzmek ve siyah kumlu sahilinde güneşlenmek sarfettiğiniz çabaya değecektir. Girit'in bu bölgesinde gayrimenkul fiyatları metrekare başına 1500 Euro'dan başlamaktadır.

Benzersiz tarihi, antik gelenekleri, misafirperverliği ve nefes kesen güzellikteki doğası ile ünlü bir adada gayrimenkul satın almayı düşünüyorsanız, Girit uygun fiyatları ile en iyi seçeneğiniz olacaktır.

Bülten aboneliği